Isztambuli merénylet: egy budapesti járatot töröltek

2016.06.29. 08:33

A többi járat közlekedik a magyar főváros és a török nagyváros között, de nagyok a késések.

Egy Isztambul és Budapest közötti délutáni járatot törölt a Turkish Airlines légitársaság, de a többi járat közlekedik a magyar főváros és a török nagyváros között. 

Néhány órával a 36 halálos áldozatot követelő merénylet után megnyitották a repülőteretForrás: MTI/Anadolu Agency/Veli Gürgah

Kurucz László, a Budapest Airport helyettes szóvivője megerősítette, hajnalban újraindult a forgalom az isztambuli reptéren, amely a kontinens harmadik legforgalmasabb légikikötője. A helyettes szóvivő azt tanácsolja az utasoknak, hogy figyeljék a Budapest Airport honlapján a járatinformációt, illetve érdeklődjenek a légitársaságoknál az esetleges változásokról.

A portál adatai szerint a reggeli isztambuli járat jelentős késéssel, 7.55 helyett várhatóan 10.50-kor érkezik Budapestre, ennek megfelelően a 8.55-kor induló járat is csaknem 3 órás késsel, várhatóan 11.50-kor száll fel. 

A Turkish Airlines a délután 16.05-kor érkező és a 17 órakor induló járatát törölte. A nap folyamán a Turkish Airlinesnak és a Wizz Air légitársaságnak is van egy-egy járata, amelyek a jelenlegi adatok szerint időben érkeznek, illetve szállnak fel.