Új rektor a Budapesti Gazdasági Egyetem élén

Heidrich Balázs BGE rektor
Vágólapra másolva!
Heidrich Balázs lett a Budapesti Gazdasági Egyetem új rektora: az egyetem oktatója, majd dékánja három évre szóló kinevezést vehetett át Áder János köztársasági elnöktől.
Vágólapra másolva!

2016. július 1-jétől Dr. Heidrich Balázs tölti be a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) rektori posztját. A BGE Pénzügyi és Számviteli Karának eddigi dékánja három évre szóló kinevezését szerdán vette át Áder János államfőtől a Sándor-palotában.

Heidrich 2009 óta oktat a BGE Pénzügyi és Számviteli Karán, ahol később intézetvezető lett, 2010 óta pedig a kar dékánja. Oktatóként és kutatóként szakterületéhez tartozik a vállalatok és felsőoktatási intézmények vezetése, szervezeti kultúrájának fejlesztése, valamint a szolgáltatások menedzsmentje.

Heidrich Balázs, az új rektor Forrás: Origo

Üzleti területen a kilencvenes évek közepe óta dolgozik szervezetfejlesztési tanácsadóként, hazai és multikulturális környezetben egyaránt. Rektori pályázatában

Heidrich Balázs a BGE Kelet-Közép-Európa meghatározó üzleti alkalmazott tudományok egyetemévé fejlődését tűzte ki célul.

"A szakmai munka, a gyakorlatorientált oktatás és kutatás eredményeként a BGE ma a legnagyobb alkalmazott tudományi egyetem, amely az ötödik legkedveltebb felsőoktatási intézmény a felvételizők körében" - mondta Dietz Ferenc kancellár a kinevezés alkalmából az eddigi eredményekről.