Elítélték a röszkei tömegzavargás vádlottjait

Horgos, menekültek, 2015.09.16.
Horgos, 2015. szeptember 16. Migránsok tüntetnek a Horgos-Röszke határátkelőhelynél, a magyar-szerb határ szerbiai oldalán 2015. szeptember 16-án. Könnygázt és vízágyút is bevetettek a magyar rendőrök a magyar-szerb határnál az őket dobáló illegális bevándorlókkal szemben. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
Elmarasztaló ítéletet hozott első fokon a Szegedi Járásbíróság a röszkei közúti átkelőnél 2015 őszén történt tömegzavargás miatt indult per kilenc szír és egy iraki állampolgárságú vádlottjának ügyében pénteken.
Vágólapra másolva!

A bíróság a határzár tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett tiltott átlépésének bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottakat.

Migránsok tüntetnek a Horgos-Röszke határátkelőhelynél, a magyar-szerb határ szerbiai oldalán 2015. szeptember 16-án. Könnygázt és vízágyút is bevetettek a magyar rendőrök a magyar-szerb határnál az őket dobáló illegális bevándorlókkal szemben Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Hat férfit egy év két hónap börtönbüntetéssel sújtott a bíróság, őket négy évre kiutasítva Magyarország területéről. Egy vádlott - aki az átkelőnél megafonon keresztül is beszélt a tömeghez - három év börtönt kapott. Az ügy rossz egészségi állapotú vádlottjait egy év, a végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Közülük két férfit szintén kiutasított a bíróság, a már oltalmazott státust kapott nő esetében azonban nem adott helyt az ezt kérő ügyészi indítványnak.