Munkaszüneti nap van a hivatalokban és az egészségügyben

Szeged, 2014. szeptember 3.
E. Kókai Erzsébet szakorvos vizsgálatot végez a Dél-Alföldön fogyatékkal élő gyermekek újonnan átadott fogászati centrumában a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karán 2014. szeptember 3-án.
MTI Fotó: Rosta Tibor
Szeged, 2014. szeptember 3. E. Kókai Erzsébet szakorvos vizsgálatot végez a Dél-Alföldön fogyatékkal élő gyermekek újonnan átadott fogászati centrumában a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karán 2014. szeptember 3-án. MTI Fotó: Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
Zárva lesznek a kormányablakok, a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és a szakrendelők is, de a mentők dolgoznak.
Vágólapra másolva!

Munkaszüneti napot tartanak július elsején a köztisztviselők, a kormánytisztviselők és az egészségügyben dolgozók, így az okmányirodák, kormányablakok és a szakigazgatási szervek ügyfélszolgálatai is zárva tartanak.

A Semmelweis-nap miatt szintén zárva lesznek a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és a szakrendelők, a mentők azonban teljes kapacitással dolgoznak.

Zárva lesznek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ügyfélszolgálatai is, nem lesz elérhető telefonon pénteken a NAV általános tájékoztató rendszere és a NAV ügyfél-tájékoztató és ügyintéző rendszere sem. A köztisztviselők napja a vám- és pénzügyőri, illetve bűnügyi szakterület munkarendjét nem érinti.

Köztisztviselők napja és Semmelweis-nap

A köztisztviselők és kormánytisztviselők napja minden év július 1-jén megtartott ünnepnap Magyarországon. 1992-ben ezen a napon lépett életbe a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény, ennek emlékére négy évvel később, 1996-ban a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete kezdeményezte, hogy Magyarország területén július 1-jén ünnepnapot tartsanak. Az Országgyűlés 2011. június 20-án határozott úgy, hogy július 1-je a kormánytisztviselők napja is legyen.

Az egészségügyi államtitkárság kezdeményezésére 2011 óta munkaszüneti nap július 1-je, Semmelweis Ignác születésnapja az egészségügyben dolgozóknak.

Ünnep július 1-je, Semmelweis Ignác születésnapja az egészségügyben is. Ezért szintén zárva lesznek a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és a szakrendelők. A

legtöbb településen ügyeleti, készenléti rend szerint működnek a patikák.

Az ügyeletes és készenléti gyógyszertárak címe, telefonszáma elérhető az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet honlapján.

Zárva lesznek a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és a szakrendelők, a mentők azonban teljes kapacitással dolgoznak Forrás: MTI/Rosta Tibor

Zárva lesznek a háziorvosi rendelők, a fogorvosi rendelők, a szakorvosi rendelők, és a védőnői tanácsadók is. Ezen a napon az egészségügyi szolgáltatók a folyamatos ellátást az ügyeleti rend szerint biztosítják. Ez vonatkozik a háziorvosi és a fekvőbeteg ellátásra is. A mentők ugyanakkor teljes kapacitással dolgoznak.