Feljelentést tesz a Városliget Zrt., mert megütöttek egy tüntetőt

Ligetvédők tiltakozás Közlekedési Múzeum Városliget fakivágás
Vágólapra másolva!
Az esetről készült videón az látszik, hogy egy építkezésen dolgozó hasba üt egy tiltakozót. A Városliget Zrt. közleményében arról ír: elítélnek minden erőszakos cselekedetet, ezért az ügyben bántalmazás miatt feljelentést tesznek.  
Vágólapra másolva!

Tegnap került nyilvánosságra egy felvétel, amin az látszik, hogy a Közlekedési Múzeum munkaterületén egy tetőn dolgozó férfi hasba üt egy építkezés ellen tiltakozó aktivistát.

Az esetre reagálva közleményt adott ki a Városliget Zrt. Ebben azt írják: „A Liget Budapest Projekt eddig és a jövőben is csak a jogszabályoknak minden szempontból megfelelő eljárást tart elfogadhatónak valamennyi, a projekttel kapcsolatos tevékenység során és

Ezért – a területen egyébként illegálisan tartózkodó - aktivista bántalmazása miatt a Városliget Zrt. feljelentést tesz.

A kordonok hétfői kihelyezése után kezdődött az esetenként dulakodásig fajuló konfliktus Forrás: Hirling Balint - Origo

Vitézy Dávid, a Közlekedési Múzeum főigazgatója is megszólalt az ügyben. Facebook-bejegyzésében azt írja: „az eljárást, ahol valamelyik ott dolgozó a tetőre mászó tiltakozót bántalmazza, elfogadhatatlannak tartom és egyetértek a vizsgálat szükségességével.”

A héten kezdődött a bontás

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum régi épületének bontása a héten kezdődött, a területet emiatt hétfő hajnalban elkerítették. A kordonok kihelyezése közben

dulakodás alakult ki a biztonsági emberek és a Liget Projekt ellen tiltakozók között.

A terület körbekerítésének jogszerűségét a tiltakozók kétségbe vonták. A Városliget Zrt. szerint erre azért volt szükség, mert a bontás veszélyes munkafolyamat, biztonsági embereket pedig azért alkalmaztak, mert a tiltakozók agresszíven akadályozták a munkát.