Itt a nagy élelmiszerrazzia

2016.07.04. 11:06

Célkeresztben minden, ami ehető, és az UHT-tejek is. A nyár végéig mindenhol felbukkanhatnak az ellenőrök.

Július 1. és augusztus 31. között a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a megyei kormányhivatalok szakemberei közösen ellenőrizik például az idegenforgalmi szempontból frekventált helyeket, így a strandokon működő kereskedelmi és vendéglátó létesítményeket, valamint kiemelten figyelik az UHT tejek forgalmazását is. 

Az élelmiszerellenőröknél is slágertéma nyáron a fagylaltForrás: Ács Bori

A földművelésügyi tárca tájékoztatása szerint főként a

  • nagy tömegeket megmozgató rendezvényeket,
  • fesztiválokat,
  • vásárokat,
  • fagylalt előállítással és forgalmazással foglalkozó cégeket,
  • az utcai vendéglátó egységeket,
  • a büfékocsikat és a mozgó vendéglátókat ellenőrzik.

Kiemelt figyelemmel vizsgálják a külföldi eredetű UHT tejeket, a fagylaltokat, az előre csomagolt, fűszerezett, előkészített baromfitermékeket, a nyáron is népszerű halételeket, a sütőolajokat, a szezonális zöldségeket és gyümölcsöket, illetve a kerámiaedényeket, és folytatódik a kistermelői élelmiszerek ellenőrzése is.

A hatósági szakemberek által vett mintákat minden esetben a Nébih nemzeti referencia laboratóriumaiban vizsgálják.