Látható volt, hogy tragédia fog történni, mégsem tettek ellene

Vágólapra másolva!
Halálra verte testvérét egy férfi a vád szerint. Az ügyészség szerint a férfi többször is megverte a húgát, aki volt, hogy el is szökött otthonukból, és rendőrök vitték haza. A folyamatos verésről elvileg többen is tudtak – a rendőrök és a nő gondozói – mégsem tett senki semmit.
Vágólapra másolva!

A gyilkossággal vádolt férfi a bíróságon arra a kérdésre, hogy bántotta-e a testvérét, azt válaszolta: nem. Szerinte a nő egész egyszerűen leesett az ágyról. Arra a kérdésre pedig, hogy akkor hogyan szerezhette azokat a súlyos sérüléseket, amelyekbe belehalt, azt mondta, hogy „a nő a sérüléseket saját magának csinálta, ő ezt észre sem vette”. Arra a felvetésre, hogy akkor a ruhája miért volt véres, azt mondta:

– minderről az Abcug.hu ír.

A nő – akit a vád szerint a férfi meggyilkolt – a férfi gyámsága alatt állt, mivel mentális problémái voltak. A gyilkosság előtt is többször megverhette,

erről a rendőrség és a gyámügy is tudhatott.

A szociális gondozója ennek ellenére később azt mondta: teljesen épnek látta, igaz, azt nem kérdezte, hogy miért szökött meg otthonából.

Olyan is előfordult, hogy a férfi nem engedte be a szociális munkásokat. A helyiek szerint azért, mert az aktuális verés jelei akkor is jól láthatóak voltak.