A Városliget látógatóinak 69 százaléka egyetért azzal, hogy a parkba új intézmények kerüljenek - derül ki az Ipsos felméréséből. A kutatás szerint a látogatók többsége úgy látja, a fejlesztés pozitív hatással lesz a városrészre.

A Városligetet használók 69 százaléka egyetértett azzal, hogy új, korszerű kulturális intézmények is kerüljenek a Ligetbe, ha közben a park zöldfelületét is fejlesztik, és annak nagyságát növelik - derül ki a Városliget Zrt. megbízásából az Ipsos által készített felmérésből.

A Városliget fejlesztésének látványterveForrás: Városliget Zrt. - YouTube: Liget Budapest

A cég idén tavasszal végzett egy kutatást a Liget Projektről.

A cél, a zöldfelületek növelése

A Városliget közleménye szerint a Liget Projekt kiindulópontja, hogy a park évtizedek óta elhanyagolt zöldfelületét rehabilitálja és a zöldfelületek nagyságát a mostani 60 százalékról 65 százalékra növelje a feleslegesen lebetonozott területek feltörésével.

Ezzel együtt valósul meg a már több mint száz éve itt lévő számos épület felújítása és az új kulturális intézmények létrehozása.

Évente ötmillió látogató

Az Ipsos kutatásából az is kiderült, hogy megkérdezettek többsége szerint pozitív hatással lesz a fejlesztés a városrészre. A válaszadók

75 százaléka támogatta a projekt egyik legfontosabb elemét, vagyis azt, hogy radikálisan csökkenjen az autóforgalom a parkban, valamit, azt, hogy megújuljanak a játszóterek és a sportterületek is.

A Városligetet, vagyis a parkot és a benne lévő intézményeket évi mintegy 5 millió fő látogatja.