Fidesz: Az ellenzék csak balhézni tud, de építeni nem. MSZP: Újabb fideszes természetrombolás.

A nagyobbik kormánypárt szerint politikai hisztéria zajlik a Városliget körül. Az ellenzék csak balhézni tud, de építeni nem. Ha a baloldalon múlik, akkor Budapesten semmilyen fejlesztés és felújítás nem történt volna az elmúlt években: kormányzásuk alatt hagyták lepusztulni a Városligetet és a főváros más természeti, építészeti értékeit is. A Városliget a Fidesz közleménye szerint szebb, zöldebb, fásabb lesz, a főváros legszebb parkjává válik – áll a Fidesz közleményében.

A Fidesz szerint az ellenzék csak rombolni tud, az MSZP szerint viszont vegzálják a békés tüntetőketFotós: Adrián Zoltán - Origo

Az MSZP közben felszólította a rendőröket, hogy ne lépjenek fel erőszakkal a békés tüntetőkkel szemben, és azonnal hagyják abba a civilek erőszakos vegzálását. Kunhalmi Ágnes, a párt budapesti elnöke a közleményében úgy fogalmaz: a Fidesz mindent megtesz a több tízmilliárdos Liget Projekt megvalósítása érdekében, annak ellenére, hogy a zuglóiak és budapestiek több mint háromnegyede ellene van az újabb fideszes természetrombolásnak. Az LMP úgy látja, hogy ha a beruházás megvalósul, akkor „nemcsak a mi Budapestünket, hanem gyerekeink és unokáink Budapestjét is tönkreteszik”. A párt ezért – támogatva a civil ellenállást – a polgári engedetlenség eszközeivel kívánja megakadályozni a Liget Budapest projekt megvalósulását. 

 A DK szerint "Tarlós sunnyog", miközben a budapestiek próbálják megvédeni a Városligetet. Az elenzéki párt közleményében arra hívja fel a figyelmet, hogy a jegyzőnek előre tájékoztatnia kellett volna a Ligetvédő Mozgalom akivistáit a rendőri intézkedésről, hogy " az  – ha már morálisan vállalhatatlan – legalább törvényes legyen, de még ez sem történt meg." 

A ligetvédők szerint a jegyző szabálytalanul járt elFotós: Adrián Zoltán - Origo

A DK szerint ide vezet, amikor a hatalmat nem érdekli polgárai érdeke és akarata. A legfrissebb közvélemény-kutatás szerint a budapestiek 86%-a elutasítja, hogy múzeumok épüljenek a ligeti zöldterület helyén.