Nagy Sándorhoz hasonlította egy német lap a magyar miniszterelnököt

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban
Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában
Vágólapra másolva!
A német Freie Zeitenben jelent meg egy véleménycikk Orbán Viktorról. Úgy fogalmaznak, egyszer még megkapja azt a jelzőt, hogy Viktor, a Nagy, és azt is írják, hogy Orbán Viktor a 21. század Nagy Sándora.
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor a Kossuth Rádióban interjúra készül Forrás: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap/Koszticsák Szilárd

Néha a történelemben csak egyetlen ember van, aki a fősodor ellenében azt meri mondani, hogy „nem!”- idézi a 888.hu a német újságcikket, amely szerint ez most a magyarok miniszterelnöke, aki szembe mer szállni Európával. Határozottan visszautasította a multikulturalizmust, ezzel párhuzamosan pedig a soviniszta nacionalizmust is.

A német véleménycikk Orbán Viktor tagadhatatlan érdemeként említi, hogy

elsőként mert szembe szállni az unióban megfogalmazott bevándorláspolitikával, amit többek között a német kancellár, Angela Merkel is képvisel.

A szerzője azt írja, a magyar miniszterelnöknek ugyanis világos, hogy a tömeges bevándorlás semmi jót nem jelent Európa számára. A bevándorlók érkezésével csak a társadalmi és etnikai feszültségek nőnek és a szegénység is nagyobb lehet.

A Freie Zeiten-ben publikált portré felidézi Orbán Viktor eddigi egész politikai pályafutását kiemelve a jelentősebb pillanatokat, például a kommunizmus szétverését 1989-ben. Arról is ír, hogy Magyarország soha sem hagyta cserben a Nyugatot, együttműködik a NATO-val, a magyar miniszterelnök bírálói mégis azt mondják, hogy a magyarok eltávolodtak a nyugat-európai értékektől, Orbán pedig „diktátor” lett.

Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Néppárt, az EPP csúcsértekezletére érkezik az EU-tagországok állam- és kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozója előtt Brüsszelben 2016. március 17-én. Forrás: MTI/EPA/Olivier Hoslet

A cikk írója szerint viszont a magyar miniszterelnököt csak az „egészséges realizmus” vezeti kormányzásában. Úgy fogalmaz, Orbán Viktor igazi államférfi, aki saját hazáját és Európát is meg akarja védeni Brüsszel őrült terveitől és azokhoz a nagy személyiséghez hasonlítja, akik hatalmas lábnyomot hagytak a történelemben.

A Freie Zeiten úgy fogalmaz, a magyar miniszterelnök a 21. század Nagy Sándora, Orbán Viktor egy „európai hazafi”, akit végül a történelem tehet naggyá mint „Viktor, a Nagy”.

A szerző szerint a magyar miniszterelnök egy új és jobb Európa szilárd alapját jelentheti a jövőben és valójában nagy reménység, aki nemcsak a visegrádi országokat és Kelet-Európát egyesítheti, hanem az ellenzéki mozgalmakat is Európában és Észak-Amerikában. A brüsszeli elittel szembeni szembeszegülése pedig nem hiábavaló.