Tovább rejtőzködik Farkas Flórián

Farkas Flórián beszél FOTÓ ÁLTALÁNOS konferencia Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Berekfürdő, 2012. december 8. Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat elnöke beszédet mond a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat Mi akkor is... együtt! című konferenciáján, Berekfürdőn 2012. december 8-án. MTI Fotó: Bugány János
Vágólapra másolva!
Úgy tudjuk, nem lesz ott Farkas Flórián azon a konferencián, ahol beszédet kellett volna tartania a roma felzárkóztatásról. A miniszteri biztos korábban az Európai Csalás Elleni Hivatal meghallgatására nem ment el.
Vágólapra másolva!

Nem lesz ott információink szerint pénteken Farkas Flórián azon a konferencián, amelyet a roma felzárkóztatásról tartanak. Pedig több előadó – így Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások minisztere, és Czibere Károly felzárkózásért felelős államtitkár – mellett a miniszteri biztos is beszédet mondott volna.

Farkas Flórián az elmúlt hónapokban nem jelent meg egyetlen nyilvános eseményen sem, ezért is volt meglepő, hogy a programban előadóként szerepelt.

Forrás: MTI/Bugány János

Korábban több eljárást is indítottak az Országos Roma Önkormányzat ellen pénzügyi visszaélések miatt. Abban az időszakban, amikor a visszaélések történhettek, a szervezet elnöke Farkas Flórián volt. Azóta vizsgálják a szervezet gazdálkodását, és a Híd a munka világába című foglalkoztatási programot is. Utóbbit szintén Farkas Flórián vezette.

A Híd a munka világába programot az Európai Csalás Elleni Hivatal is vizsgálja. A szervezet szerette volna meghallgatni Farkas Flóriánt, ő azonban nem jelent meg a meghallgatáson, annak ellenére sem, hogy Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter még a meghallgatás előtt úgy fogalmazott: „ha Farkas Flóriánnak tiszta a lelkiismerete, és igaza van, akkor meg kell jelennie a bizottság előtt".