Vágólapra másolva!
Jó idő, kis zápor és zivatar vár ránk a hétvégén. Csökken a benzin, emelkedik a gázolaj ára. Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Változékony időnk lesz

Péntek estig napos időre számíthatunk, csapadék nélkül - írja a Köpönyeg.hu. Estétől aztán északon már zápor, zivatar kialakulhat. A megélénkülő délnyugati széllel melegebb levegő érkezik hazánk térségébe: a csúcshőmérséklet 24 és 30 fok között alakul.

Szombat hajnalban és a reggeli órákban szórványosan, napközben inkább már csak az északkeleti területeken lehet zápor, esetleg zivatar. A szél északnyugatira fordul és megerősödik. Egy gyenge hidegfront vonul át. A hőmérsékletben alig lesz változás: marad a 27 fok körüli maximum.

Vasárnap kitisztul az ég, és ragyogóan napos idő valószínű. Eső nem lesz. Erősödik a nappali felmelegedés: 26-31 fok ígérkezik délután.

Boldog névnapot

Július 8. az év 190. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 176 nap van hátra.

Ma az Ellákat kell köszönteni.

Az Ellák férfinév Attila hun uralkodó fiának, Ileknek a nevéből származik, helytelen olvasatban. A név eredete bizonytalan, talán a germán Eicke, Eilke névből származik, és ekkor a jelentése tölgy. Ennél valószínűbb azonban, hogy török eredetű, és azonos tőről fakad a Jelek és Üllő nevekkel. Jelentése ez esetben uralkodó, kormányzó, király. Ma Annaliza, Arnolda, Csatád, Csatár, Csató, Edgár, Eperke, Erzsébet, Estilla, Eszter, Eugén, Gellén, Iza, Izabella, Jenő, Karsa, Kelli, Kilény, Kilián, Kiliána, Liza, Periklész, Priszcilla, Szabella, Teréz, Tereza, Teréza, Terézia, Teri, Terka, Tessza, Zsóka nap is van.

Távkapcsoló

Péntek este az RTL Klub A sas és a sárkány című Jackie Chan filmmel, a TV2 az Üvegtigrissel támad, ha valakinek azonban elvonási tünetei lennének az esti meccs hiánya miatt, az M3-on 21.20-tól egy portréfilmet nézhet meg Mészöly Kálmánról. Ashton Kutcher közben a Toyboy – Selyemfiú a pácban című filmben keveredik bajba a Coolon, a Comedy Central pedig a L'art pour l'art társulat filmjével, a Piroska, a farkassal zsibbasztja az agyat. A kisebbeket a FEM3 és az Így neveld a sárkányodat 2 várja 21 órától.

Szombaton a nagyobb csatornák közül a TV2 készül a legfrissebb produkcióval, ott a 2013-as Elysium – Zárt világ megy 21.10-től, ebben Matt Damon küzd egy jobb életért a távoli jövőben. A Film Cafén az Egy kosaras naplója nyújthat remek – ám cseppet sem könnyed – szórakozást, a FOX-on az Outcast első részét pótolhatja, aki még nem nézett bele az ütős horrorsorozatba. Az OzoneNetworkön a Két lábon a Nílus mentén jön szintén az első epizóddal, a LifeNetworkön a Visszatérés a halálból és a Szexiskola is elölről indul, utóbbi dupla résszel.

Ha vasárnap, akkor természetesen a 2016-os foci Európa-bajnokság döntője következik, aki otthon nézné, az M4 Sportra kapcsoljon. Ha teljesen hidegen hagyja a nagyszabású sportesemény, akkor is válogathat a csatornák műsorkínálatában, a nagyívű háborús drámák kedvelőit a Hadak útján című Spielberg-film várja az RTL Klubon, esetleg a Hét év Tibetben a Duna TV-n. Ha inkább egy jót nevetne a hét utolsó napján, a Comedy Centralon a Family Guy–Archer–South Park szentháromságát önnek találták ki, mindegyikből három részt csíphet el.

Filmpremierek

  • Csontok és skalpok
  • Az ember, akit Ovének hívnak
  • A messzi Észak
  • Mike és Dave esküvőhöz csajt keres