Sztárok is gyűjtöttek ételt

Tekerj, hogy segíthess, Puskás Peti
Vágólapra másolva!
Sztárok is részt vettek azon az ételgyűjtő kerékpárversenyen, amelyet a Szabadság téren szerveztek a nyári szünetben többet éhező, rászoruló gyerekek megsegítésére. 1365 gyerek napi ételadománya gyűlt össze 3 nap alatt. 
Vágólapra másolva!
Puskás Peti a Tekerj, hogy segíthess rendezényen Forrás: Budapest Bike Maffia/Cofidis Magyarország

Körülbelül ötvenezer olyan gyerek él ma Magyarországon, aki nem eszik naponta háromszor. A felmérések szerint a hátrányos helyzetűek alultápláltak, amit nem csak az okoz, hogy nem esznek eleget, hanem az is, hogy nem jutnak jó minőségű táplálékhoz. Iskolai időszakban a közétkeztetés enyhít ezen a problémán, de

a nyári szünetben gyakorlatilag sehol sem jutnak tápláló ennivalóhoz.

A Tour de France kerékpárverseny idejére különleges programot szerveztek a rászoruló gyerekek megsegítésére. Július 4-e és 6-as között Budapesten, a Szabadság téren „Tekerj, hogy segíthess!" címmel biciklisversenyt rendeztek.

A helyszínen felállított sátorban görgőkre szerelt kerékpárokon lehetett megmérkőzni egymással és letekerni egy 1 km-es versenytávot, amely három gyerek egy teljes napi étkezését fedezte. A társadalmi felelősségvállalás jegyében a Budapest Bike Maffia és a Cofidis Magyarország jóvoltából végül

1365 gyerek napi étkezését fedező, azaz közel 4000 adag adományt gyűlt össze


- tudatták a szervezők az Origóval, majd hozzátették, a nemes cél érdekében hírességek is nyeregbe szálltak. Három nap alatt Hajós András, Puskás Péter és Magyar Bálint is letekerte az 1 km-es távot.

Hajós András is segített a gyerekeken Forrás: Budapest Bike Maffia/Cofidis Magyarország

- mondta Hajós András.

A Cofidis Magyarország közleménye szerint idén büszkén álltak a Budapest Bike Maffia tagjai mellé, akik fiatal kerékpárosként újító módszerekkel, közvetlenül segítenek rászorulókon.

Az önkéntességet adománygyűjtéssel és kerékpározással kombinálják és az adományokat is biciklivel viszik ki.

Ezen felül az egyesület gyerekeket táboroztat és biciklitúrákat szervez.

- mondta el Holló Bence, a Cofidis Magyarországi Fióktelepének vezérigazgatója.

A Tekerj, hogy segíthess! kampánnyal elsősorban a gyerekéhezés problémájára szerették volna felhívni a figyelmet,

és a magyar kerékpárkultúrát kívánták népszerűsíteni.

Azt is elmondták az Origónak, hogy az idén kötött együttműködés jegyében a két szervezet további közös megmozdulásokat tervez, amelyben a társadalmi támogatás és a civil együttműködés is hangsúlyos szerepet kap majd.