Népszabadság: Simicska Lajos a Jobbik mellé áll

2016.07.11. 08:58

„Nagyon úgy tűnik, hogy Lajos ősztől bele fog állni a Vona-projektbe” – ezt mondta a Népszabadságnak Simicska Lajos közeli munkatársa. Az MSZP kosarat kapott a milliárdos nagyvállalkozótól, aki tavaly februárban nyíltan szakított Orbán Viktor miniszterelnökkel.

A Népszabadság szerint a választásokig hátralévő két évben valamilyen formában a Jobbikot fogja segíteni Simicska Lajos. Munkatársai szerint arról van szó, hogy az egykori fideszes pártpénztárnok politikai ellensúlyt szeretne képezni,a miniszterelnökkel szemben, és erre a Jobbiknál alkalmasabbat nem lát a pályán. 

A Népszabadság szerint Simicska Lajos a Jobbikot fogja támogatniFotó: Bielik István - Origo

„Viktorral szembeni haragja semennyit nem enyhült az elmúlt évben” – mondta egy ismerőse. De állítólag nemcsak ez vezérli, hanem az is, hogy attól tart, ha 2018-ig nem sikerül a kormány hatalmát gyengíteni, akkor a társadalom beletörődik a helyzetbe, az autonóm gazdasági szereplők maradéka is beáll a sorba, végül az ő hadállásai is összeomlanak.

Barátságosak a Jobbikkal

Vona Gábor egy interjúban ezt mondta Simicskáról: Fura dolog Simicska Lajossal találkozni, nem? Hosszú éveken át olyan volt, mint Voldemort, akiről mindenki beszél, de még senki nem látta, sőt sokáig még a nevét sem merte kimondani emberfia. És egyszer csak ott ül melletted. És beszélgettek egymással teljesen normális hangnemben. Szürreális.”

A lap azt írja, a Simicska érdekeltségébe tartozó média egyre barátságosabb a Jobbikkal: bármit lép a kormány, elsőnek a párt tisztségviselőit reagáltatják, a „kellemetlenkedő” kérdések pedig megritkultak.

Simicska régről ismeri Molnár GyulátFotó: Szabó Gábor - Origo

Egy magas rangú, neve elhallgatását kérő szocialista politikus is elismerte a lapnak, hogy az MSZP is próbálta megszerezni a vállalkozó támogatását, de nem járt sikerrel, Simicska szerint az MSZP-ből már kifogyott a lendület, bár az új elnök Molnár Gyulát még korábbról ismeri.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK