Olcsóbb jeggyel a cirkuszba

2016.07.11. 12:52

Utazási kedvezményt kapnak kísérőjükkel együtt azok a diákok, akiket kitűnő bizonyítványukért ingyen cirkuszjeggyel jutalmazott a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ.

A Klik a sajtóban megjelent kritikákra reagált, amelyek szerint a szegényebb családban élő gyerekek a magas utazási költségek miatt nem tudják beváltani cirkuszjegyüket. Azt írták: a MÁV Zrt. egyedi utazási kedvezményt ad minden ajándék cirkuszjeggyel rendelkező diák és egy felnőtt kísérője számára. A diákok 90, kísérőjük pedig 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményben részesülnek, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával. 

Országszerte 112 ezer jegyet osztottak ki a Klik és a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. együttműködésének köszönhetőenFotó: Polyák Attila - Origo

Az utazási kedvezmény a vonatjegy megvásárlásakor kizárólag az ajándékba kapott utalvánnyal vehető igénybe, a visszaúton pedig az előadásra beváltott jeggyel tudják igazolni a kedvezményre való jogosultságot. 

A Klik június 14-én közölte, hogy minden kitűnő bizonyítvánnyal rendelkező általános iskolai tanuló ajándék jegyet kap a Fővárosi Nagycirkuszba, országszerte 112 ezer jegyet osztanak ki.