DVBBS: Nincs közünk a két ájult lányhoz

2016.07.12. 06:19

Megszólalt a Balaton Sound-botrányban érintett zenekar. A Blikk tudni véli, hogy egy ismert tévés újságíró lányát és annak barátnőjét találták meg eszméletlen állapotban az öltözőkonténerben, és nagy valószínűséggel ő volt az a szülő, aki feljelentést tett a rendőrségen. 

A kanadai duó állítja, nincs közük ahhoz, hogy két lányt ájultan találtak a koncertjük után az öltözőjükben. A zenekar ügyvédje, dr. Papp Gábor juttatta el a zenészek közleményét a Blikknek. 

Ebbe azt írják, a rendőrség megerősítette, hogy nem volt semmilyen kapcsolat köztük és az incidens között.  A marihuánabirtoklási eljárásban elérhetőek maradnak, hogy tisztázzák az állításokat, és együttműködnek a rendőrséggel. A szervező a formáció szigetes koncertjét a történtek miatt lemondta. 

Egy hete buliztak a lányok a VIP-részlegben

A Blikk úgy tudja, hogy egy ismert tévés újságíró lányát és annak barátnőjét találták meg eszméletlen állapotban az együttes öltözőkonténerében. Nagy valószínűséggel ő volt az a szülő, aki feljelentést tett a rendőrségen. 

A zenekar azt állítja, nem tudott az ájult lányokrólFotó: Adrián Zoltán - Origo

A lap információi szerint a húsz alatti fiatalok már egy hete buliztak a VIP-részlegben. A hét végén a zenekar tagjai a koncert alatt néhány lányt felhívtak a színpadra, az előadás után pedig az öltözőjükbe. A lányokat a barátaik kezdték keresni, ők ­riasztották a biztonsági személyzetet, végül ők találták meg a lányokat az öltözőben, eszméletlen állapotban. 

– Különösebb orvosi beavatkozásra nem volt szükség – mondta a lapnak Szeles Géza, aki a fesztiválon az egészségügyi ellátást vezette. A két lányt a biztonság kedvéért bevitték a kórházba. 

Mint arról az Origo is beszámolt, eszméletlen állapotban találtak két lányt szombaton a Zamárdiban rendezett Balaton Sound egyik fellépője, a kanadai DVBBS öltözőkonténerében. A Bors írt először a történtekről. 

Szakértők bevonásával nyomoznak, az eddigi információk szerint nemi erőszak nem voltFotó: Adrián Zoltán - Origo

A Bors úgy tudja, hogy az elektronikus zenét játszó testvérpár öltözőjének padlóján fekvő lányokhoz a takarítók hívtak mentőt, de azt nem tudni, a lányok mitől lettek rosszul, és az sem tisztázott, van-e ehhez közük a zenészeknek. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szakértők bevonásával folytatja a nyomozást, szexuális erőszak gyanúja eddig nem merült fel. 

Az incidens másnapján négy külföldi férfit állítottak elő, hármuk drogtesztje pozitív lettFotó: Adrián Zoltán - Origo

A rendőrök egyébként vasárnap négy, a fesztiválon részt vevő külföldi férfit állított elő, mert kábítószergyanús anyagot találtak náluk. Hármuknál a kábítószergyorsteszt pozitív lett. A férfiak szabadlábon védekezhetnek. A zenekar tagjait­ Ferihegyen érték utól a rendőrök, ott hallgatták meg őket, de elhagyhatták az országot. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK