Az Air Race miatt változik több járat menetrendje

Red Bull Air Race
Red Bull Air Race
Vágólapra másolva!
Csütörtöktől vasárnapig lezárnak a fővárosban több fő közlekedési útvonalat a budai és a pesti rakpart környékén a Red Bull Air Race repülőverseny miatt, ezért módosul az érintett közösségi közlekedési járatok útvonala is - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön kora délután és pénteken reggeltől délutánig lezárják a budai és a pesti alsó rakpart egy-egy szakaszát, a Lánchidat, valamint a Lánchíd utcát. Nagyobb korlátozásra kell számítani a hétvégén, amikor a rakpartok hosszabb szakaszán, valamint Budán a Fő utcán, az Alagútban, Pesten pedig a Széchenyi István téren sem lehet majd autóval közlekedni - olvasható a közleményben.
Közölték: a forgalomkorlátozások miatt csütörtökön és pénteken változik a 19-es villamos, a 16-os, a 105-ös és a 109-es busz, valamint egyes hajójáratok, majd szombaton és vasárnap a felsoroltak mellett a 2-es villamos, a 15-ös és a 115-ös, valamint a 990-es busz közlekedése.

Szombaton és vasárnap nem jár a 2-es villamos, helyette a Közvágóhíd és a Nyugati pályaudvar között közlekedő 2-es villamospótló buszra szállhatnak az utasok, amely a 23-as és az 54-es, majd a 15-115-ös busz vonalán halad. A 15-ös és 115-ös autóbuszok szombaton 9.30 és 18 óra, vasárnap 11.30 és 18.30 között a Boráros tér felé a Nádor utca és az Üllői út között a Széchenyi felső rakpart és a Széchenyi tér lezárása miatt módosított útvonalon, a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Kiskörúton át közlekednek, nem érintik a Széchenyi István tér és a Fővám tér közötti megállókat.

Red Bull Air Race Budapesten Forrás: Redlemon.hu

A 16-os és a 105-ös busz a Clark Ádám tér és a Széchenyi tér lezárása miatt módosított útvonalon, a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekedik csütörtökön 12.30 és 14.30, pénteken 8.30 és 16.30, szombaton 9.30 és 18 óra, vasárnap pedig 10.45 és 18.30 között.

Csütörtöktől vasárnapig a 19-es villamos útvonala is módosul: a Szent Lukács Gyógyfürdő és a Rudas Gyógyfürdő közötti szakaszon a Széll Kálmán térig a 17-es, majd onnan az 56A villamos útvonalán halad, így nem érinti a Margit híd budai hídfő és a Várkert Bazár közötti megállóit. A 109-es busz pénteken 20 órától, majd szombaton és vasárnap Óbuda felé nem érinti a Kacsa utca megállót a Bem rakpart lezárása miatt. A 990-es busz a Normafa felé péntek, szombat és vasárnap éjszaka a Bem rakpart lezárása miatt a Széll Kálmán tér felé kerülve halad, ezért kimarad a Halász utca megálló, a Clark Ádám téren pedig máshol áll meg a busz.

Csütörtökön 12 és 15 óra között, szombaton 8 óra és 17.30 között a D11-es és a D12-es hajójáratok két szakaszra osztva közlekednek, szombaton 9 óra és 18:30, vasárnap 10.15 és 18 óra között a D13-as hajó rövidített útvonalon, a Rómaifürdő és a Jászai Mari tér között közlekedik.

A BKK közölte azt is: szombat-vasárnap napközben a 2-es metró szükség esetén sűrűbben közlekedik. Előfordulhat - tették hozzá -, hogy biztonsági okokból lezárják a Batthyány tér és a Kossuth Lajos tér állomást, ebben az esetben a metró megállás nélkül áthalad ezeken a megállókon.
Az utasok a részletekről a BKK honlapján, a BKK Info oldalán vagy a BKK Info mobilalkalmazás segítségével tájékozódhatnak.