Józsefváros nyerte a Települési Hild János-díjat

2016.07.14. 18:05

A Magyar Urbanisztikai Társaság döntése alapján 2016-ban Józsefváros nyerte el a Települési Hild János-díjat. A szakmai kitüntetéssel azt a munkásságot ismerik el, amelyet a kerület hosszú időn át végzett a stratégiai településfejlesztés során.

A Hild János-díj az első budapesti városrendezési terv készítőjéről kapta a nevét. A Magyar Urbanisztikai Társaság leírása alapján olyan település önkormányzatának adományozhatják ezt az elismerést, „amely az urbanisztikai szemlélet alapján, a helyi értékek megőrzésével esztétikus környezetalakítást, település vagy településrész színvonalas fejlesztését, a településfejlesztésben vagy üzemeltetésben, a környezeti értékek védelmében kifejtett közösségi részvételt valósít meg".

Józsefváros számára ez a szakmai elismerés nagy megtiszteltetés – írta közleményében a Józsefvárosi Önkormányzat. Azt is hozzátették, hogy a 2013-ban elnyert Idősbarát Önkormányzat-díj, a 2014-es Virágos Magyarországért-díj, a 2015-ös Köztérmegújítási Nívódíjak, a 2016-ban elnyert, fogyatékkal élők megsegítéséért járó Befogadó magyar település-díj valamint a nemzetközi szaklapok egyre gyakoribb pozitív írásai mellett a lakossági visszajelzések is mind azt mutatják, hogy a Józsefváros Újjáépül Program meghozza a várt eredményeket.

Kocsis Máté polgármester közleményében azt írta, hogy köszönettel tartoznak mindazoknak, akik részt vesznek ebben a városépítő munkában, és megköszönte a helyi lakosok türelmét és együttműködését is. Józsefváros Önkormányzata bejelentette, hogy folytatja a kerület megújítását, középpontban a társasházak felújításával, a következő nagy lépés pedig az Orczy negyed újjáépítésének megkezdése lesz.