Puhánynak tartja Tarlóst az MSZP

Horváth Csaba a Magyar Szocialista Párt (MSZP) fővárosi közgyűlési frakcióvezetője Horváth Csaba a Magyar Szocialista Párt (MSZP) fővárosi közgyűlési frakc
Horváth Csaba
Vágólapra másolva!
Az MSZP szerint "zavaros magyarázkodásba" kezdett a főpolgármester a 3-as metró felújításának finanszírozásáról. Horváth Csaba bírálta, hogy Tarlós fenntartások nélkül fogadja Budapest eladósítását, továbbá puhánynak nevezte a főpolgármestert a fővárosiak érdekképviseletekor.
Vágólapra másolva!

"Tarlós István először ismerte be, hogy az EU nem finanszírozza teljesen a metrófelújítást" - reagált a fővárosi MSZP arra, hogy a főpolgármester pénteken bejelentette: biztos, hogy támogatja az Európai Unió a metrófelújítást, de nem teljes mértékben.

Tarlós István főpolgármester az EU részfinanszírozási szándékáról beszélt Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Mint arról az Origo is beszámolt, a főpolgármester azt mondta: a 3-as metró infrastruktúrájának felújítására

az Európai Unió ad pénzt, viszont nem teljes mértékben fizeti ki, de legalább 60 százalékra számít a főváros.

Tarlós jelezte: a maradék nagyobb részét állami pénzből reméli fedezni, kisebb részét pedig EIB-hitelből.

Az MSZP-s Horváth Csaba számolt: összességében 100 milliárdos adósság keletkezik Fotó: Bielik István - Origo

A fővárosi MSZP nevében Horváth Csaba ezt "zavart magyarázkodásnak" értékelte, és jelezte, hogy a főpolgármester számára úgy tűnik, elfogadható, hogy a főváros 40-50 milliárd forintnyi hitelt vegyen fel a beruházásra, miközben 60 milliárdot már felvett a szerelvények felújítására.

Horváth szerint a budapestiek bő egy hét alatt fizetnek be annyi pénzt a központi költségvetésbe, amennyi a 3-as metró infrastruktúrájának felújításához elegendő. Bírálta, hogy Tarlós "még kísérletet sem tett arra, hogy a kormánytól ezt a pénzt a felújításra visszakérje."

- mondta a szocialista politikus, hozzátéve: ha a főpolgármester fizetését teljesítménybérben számolnák, "még zsíros kenyérre sem nagyon futná".