Egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a Budai Központi Kerületi Bíróság J. Sz. Bernadettet és H. L. Józsefet, akikkel szemben kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt nyomoz a BRFK. 

A gyanúsítottak élettársak: J. Sz. Bernadett és H. L. József. A nőnek két kiskorú gyerek van, egy hároméves kisfiú és egy kétéves kislány.

Június 22-én H. L. József felügyelete alatt voltak a gyerekek, amikor egy ismeretlen ember szexuálisan bántalmazta a kétéves kislányt. A gyerek sérüléseit az anya vette észre, de nem tulajdonított neki nagyobb jelentőséget. A kislányt bevitte a Fővárosi TEGYESZ Kmetty utcai Gyermekotthonba, ahol nem kért segítséget, meg sem említette, hogy bármi gond lenne a kislánnyal. Az otthonban viszont észrevették a gyerek sérüléseit az esti fürdetésnél.

A Fővárosi Főügyészség a szökés és elrejtőzés, valamint a bizonyítás meghiúsításának veszélye miatt indítványozta, hogy a nőt és a férfit tartóztassák le. A bűncselekmény gyanúját ugyanis alátámasztják a tanúvallomások, a gyerekotthon feljegyzése, az orvosi iratok és az egyik gyanúsított részbeni beismerő vallomása.

Azért is helyzeték előzetes letartóztatásba a nőt és a férfit, mert további tanúkat, sértetteket akarnak a rendőrök kihallgatni – ők viszont a gyanúsítottakkal egy házban laknak, és velük baráti a viszonyuk. Ezért ha a gyanúsítottakat elengednék, befolyásolnák, megfélemlítenék vagy rábeszélnék a tanúkat és a sértetteket arra, hogy vonják vissza a vallomásukat.

A mai végzés ellen a gyanúsítottak és a védőik fellebbeztek. Másodfokon a Fővárosi Törvényszék dönt jogerősen a kényszerintézkedésekről.