Egy kiló drogot nyelt le a brazil férfi, rosszul volt, és zavartan viselkedett, ez tűnt fel a vámosoknak Ferihegyen.

A zöld folyosón lépett be, tehát nem jelentett be semmilyen árut a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a Zürichen keresztül Sao Paulóból érkező 35 éves brazil férfi.

Már előzetesben van a brazil drogcsempészForrás: Picture-Alliance/AFP/Frank May


Zavart viselkedése azonban feltűnt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőreinek, akik megállították, és csomagjait, valamint ruházatát is átvizsgálták. A vámvizsgálatkor a férfi nagyon izzadt és remegett, ezért a pénzügyőrök feltételezték, hogy kábítószernyelővel van dolguk.

Az utas elmondta, hogy száz darab, kokainnal teli kapszulát nyelt le. A pénzügyőrök kórházba szállították a brazil férfit, ahol a röntgenvizsgálat is igazolta, amit elmondott. A férfit a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság nyomozói kábítószer birtoklásának gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amit a bíróság el is rendelt.

A gyanúsított szervezetéből eltávolított száz darab kapszulák az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint kokaint tartalmaznak. Az összesen egy kilogrammnyi drog feketepiaci értéke 20 millió forint.