Az Európába érkező migránsok nem akarnak integrálódni, a terrorizmus és a bevándorlás kéz a kézben jár – jelentette ki Kósa Lajos az állami televízióban.

Vajon meddig kell várni arra, hogy az Európai Unió és a baloldali pártok rájöjjenek, hogy a terrorizmus az egész európai életforma ellen irányul, és megváltoztassák álláspontjukat? – tette fel a kérdést a Fidesz frakcióvezetője.

Az Európába érkező migránsok ugyanis nem akarnak integrálódni – tette hozzá a kormánypárti politikus.

Kósa Lajos, aki az országgyűlés rendészeti bizottságának elnöke is, beszámolt arról, hogy a bizottság a röszkei látogatásakor példásnak ítélte a tranzitzóna működését. Svéd és finn rendészeti szakemberek is hasonlóan nyilatkoztak az intézményről – tette hozzá.

Röszke térségében migránsok részére kialakított kapu, ahol beadhatják menedékügyi kérelmüketFotó: Dudás Szabolcs - Origo

Nem működnek együtt

Orvos, videotolmács áll a migránsok rendelkezésére, és akinek a kérelmét befogadhatónak ítélik, az táborban várhatja meg menekültkérelme elbírálását – mondta.

A gondot az jelenti, hogy a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársai szerint a migránsok 90-95 százaléka nem együttműködő. Nem mutatnak be úti okmányt, hamis adatokat közölnek, és miközben például azt állítják, hogy Szíriából jöttek, nem beszélnek arabul. Az pedig nem igaz, hogy a magyar hatóságok fizikailag bántalmazzák a bevándorlókat – fűzte hozzá.

A Fidesz frakcióvezetője arról is szólt, hogy tapasztalatai szerint a magyar baloldal bevándorláspárti, minden eszközt felhasznál a migráció támogatására.