Egyirányú lesz a pesti alsó rakpart egy szakasza

Vágólapra másolva!
Ideiglenesen déli irányban egyirányúsítják Budapesten a pesti alsó rakpartot szerdától várhatóan 2017 tavaszáig a Margit hídtól északi irányban – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.
Vágólapra másolva!

A BKK közlése szerint a Dráva utca Népfürdő utca és Kárpát utca közötti szakaszának felújítása, a Pesti alsó rakpart Dráva utcai felhajtójának átépítése, valamint csatornázási munkák miatt rendelik el a forgalmi rend módosítását.

A Margit híd és a rakpart északi vége között az északi irányú forgalmat

a Jászai Mari téren keresztül az Újpesti rakpart–Bessenyei utca–Kárpát utca–Révész utca útvonalra terelik.

A Dráva utca felől a rakpart közvetlenül nem, csak a Kárpát utca–Révész utca útvonalon át lesz elérhető. Újlipótvárosból a Margit hidat csak a Pannónia utca–Szent István körút útvonalon,

az alsó rakpartot déli irányban pedig csak a Szent István parki lehajtón keresztül lehet majd megközelíteni.

A rakpart forgalmi rendjének változása a tehergépjárművek és az autóbuszok forgalmára is kihatással lesz, mivel északi irányban a Jászai Mari tér felső rakparti részén, a Margit híd alatt 3,5 méteres magasságkorlátozás van érvényben. Ezért az ezen magasságot meghaladó, a Pesti alsó rakparton dél felől érkező járműveknek kerülő úton kell közlekedniük.

A változás érinti a BKK 15-ös és 115-ös buszjáratát is, amely a Népfürdő utca forgalmának változása miatt mindkét irányban módosított útvonalon közlekedik, az északi irányba haladó buszok nem érintik a Dráva utca megállóját, helyette a 79-es troli Kárpát utca megállóhelyén lehet a buszra fel- vagy arról leszállni.