Vádat emeltek a 19 szírt szállító embercsempész ellen

menekültek migránsok
Röszke, 2015. szeptember 3. Rendőrök vizsgálják át egy magyar embercsempész autóját az M5-ös autópálya röszkei pihenőjében 2015. szeptember 3-án. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Vágólapra másolva!
Vádat emeltek egy embercsempész ellen, aki tavaly nyáron tizenkilenc szíriait akart furgonjába zsúfolva Ausztriába szállítani.
Vágólapra másolva!

Vádat emelt az ügyészség egy észak-magyarországi férfi ellen, aki tavaly nyáron tizenkilenc szíriai állampolgárt a gépkocsija csomagterébe zsúfolva akart Ausztriába szállítani a zöldhatár közeléből – tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség.

Rendőrök egy magyar embercsempész autójánál tavaly nyáron az M5-ös autópályán Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Az ügyészség az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva, a csempészett személyek sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja a férfit.

Elmenekült, de elfogták

A vádirat szerint tavaly március 16-án a vádlott társai átkísértek a szerb–magyar zöldhatáron húsz szíriai állampolgárt. A férfi Öttömösön vette föl járművével őket. Egyikük a vádlott mellé ült, tizenkilencen a gépjármű csomagtérré átalakított hátsó részében foglaltak helyet. Ott

a hely annyira szűk volt, hogy az emberek mozdulni sem tudtak, a rendelkezésre álló levegőt 4-6 perc alatt belélegezték.

A rendőrök még a Csongrád megyei község közelében megpróbálták megállítani a járművet. Az elkövető lelassított, kiugrott a kocsiból, és futva elmenekült, de később elfogták. A kocsi hátsó részében utazók tíz-tizenöt percet tölthettek a csomagtérben, ez alatt fokozott testi, lelki gyötrelemnek voltak kitéve – közölte az ügyész.