Levágatta a vonattal mindkét lábát, hogy a biztosító fizessen neki

Vágólapra másolva!
Összesen 14 biztosítóval kötött biztosítást egy nyírségi férfi, aki ezután vonat alá feküdt, és elüttette magát. A baleset után mindkét lábát amputálni kellett. A 49 éves férfi ellen most vádat emeltek.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a férfi összesen 14 biztosítóval kötött szerződést. Már a szerződés előtt az volt a terve, hogy szándékosan sérülést okozzon magának, és pénzt vegyen fel a biztosítóktól.

Ahogy azt korábban az Origó is megírta, ezután a nyírcsászári vasútállomáson bemászott egy éppen elinduló vonat elé, úgy hogy az induló vonat kerekei mindkét lábán áthaladjanak. A megrendezett baleset után a lábai olyan súlyosan roncsolódtak, hogy amputálni kellett őket.

A férfi nagyon magas biztosítási díjakat vállalt, ami persze azzal járt, hogy ha baleset éri, sok pénzt kap. Csakhogy már a megkötéskor tudta, hogy a havi díjak olyan magasak, hogy azokat nem fogja tudni fizetni. Összesen egymilliárd forintra biztosította magát. Később a balesetet a férfi felesége jelentette be, ő azonban nem tudta, hogy a balesetet a férje tervelte ki.

A férfit most többek között különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás kísérletével vádolják, amiért tizenöt évet is kaphat.