Eső és napsütés is lesz a hétvégén

Vágólapra másolva!
Napsütésre, 30 Celsius-fok körüli melegre, de esőre is készülni kell a hétvégén. Emellett többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek.
Vágólapra másolva!

Péntek déltől egyre több gomolyfelhő jelenik meg, és elsősorban északon, északnyugaton fordulnak elő záporok, zivatarok. Tovább erősödik a nappali felmelegedés: délután már 30 fok körüli értékeket mérhetünk - írja Köpönyeg.hu.

Szombaton a sok napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, és főleg hajnalban, valamint délután lehet zápor, zivatar. Estétől egyre több helyen megerősödik az ÉNy-i szél. 28 és 33 fok közötti hőség lesz.

Vasárnap északnyugat felől hidegfront éri el a Kárpát-medence térségét, melynek hatására megerősödik a szél, és szórványosan záporok, zivatarok is előfordulnak. Csupán néhány fokkal frissül fel a levegő: 29 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Hétfő délutánig még gyakran lesz gomolyos az ég, addig elszórtan lehet újabb zápor, zivatar. Délutántól csökken a felhőzet, és mérséklődik a szél is. 28-29 fokos nyári meleg ígérkezik.