Rosszullét miatt látták el a Balaton Soundon bulizó fiatalt, a lány azonban összeesett, és úgy beütötte fejét, hogy a kórházban sem tudtak segíteni rajta. A rendőrség szerint csak baleset történt, de a kábítószer-fogyasztás lehetőségét is vizsgálják – a Sound szervezői szerint viszont házon kívül történt az eset, a lányon pedig nem saját egészségügyi csapatuk segített.

Belehalt fejsérülésébe az a 18 éves lány, akit mentővel szállítottak el a Balaton Soundról. Az áldozatot először rosszullét miatt szállították be a fesztivál egészségügyi részlegére.

Ott inni kapott, de állapotát nem tartották veszélyesnek, és ellátása után el is engedték a fiatal lányt – állítja az esetről elsőként beszámoló Bors.

A bulvároldal úgy tudja, az áldozat ezután esett össze, feje pedig a betonhoz csapódott.Ekkor azonnal mentőt hívtak hozzá, és kórházba szállították, de életét a szakszerű orvosi ellátás sem menthette meg.

A Balaton Soundon bulizott, a szervezők szerint mégis a fesztivál területén kívül lett rosszul a fiatal lányFotó: Adrián Zoltán - Origo

Drogról beszélnek

A rendőrség közigazgatási eljárást indított az ügyben, ami azt jelenti,

nem történt idegenkezűség.

A lap viszont arról ír, hogy a fiatal áldozat valamilyen szer hatása miatt szorult először ellátásra – a lány családja pedig felvette a kapcsolatot egy jogásszal, tudni szeretnék, hogy pontosan mi történt a gyermekükkel.

Napokig küzdöttek érte

Értesüléseink szerint a lány július 9-én lett rosszul és esett össze, és a napokban halt meg a kaposvári kórházban. A halálesettel kapcsolatban a Kaposvári Rendőrkapitányság indított közigazgatási eljárást – ennek menetéről és eredményeiről nem nyilatkozhatnak, de úgy tudjuk,

a kábítószer-fogyasztás lehetőségét is vizsgálják.

Ha ez beigazolódik, újabb eljárás is indulhat az ügyben.

Házon kívül történt?

Érdeklődtünk a Balaton Sound szervezőinél is, hogy

  • az áldozat milyen állapotban, panaszokkal érkezett az egészségügyi személyzethez,
  • elkísérte-e valaki, és mit tudott rosszullétéről,
  • az áldozat milyen ellátást kapott, és miért engedték el később.

Vető Viktória, a Sziget iroda sajtófőnöke sajnálatát fejezte ki a történtek miatt, de hangsúlyozta, hogy a halálos kimenetelű baleset a fesztivál területén kívül történt, a lányon pedig nem a Sound egészségügyi csapata segített. A kérdésre, hogy első körben akkor ki kezelhette az áldozatot, Vető Viktória azt mondta, az Országos Mentőszolgálat szállította el a sérültet.

Ájult lányok az öltözőben

A tragikus eset azután kapott nyilvánosságot, hogy két – más források szerint három – lányt találtak eszméletlen állapotban a Sound egyik sztárfellépője, a kanadai DVBBS duó öltözőjében.

A DVBBS július 9-i fellépése a Balaton Soundon, a buli később botrányba fordultFotó: Adrián Zoltán - Origo

A lányok italába valószínűleg drogot kevertek, a csapat egyik tagja ellen szexuális erőszak gyanújával nyomoz a rendőrség. A Sound és a Sziget szervezői lemondták a banda Szigeten tervezett fellépését.