A déli határon bevezetett szigorítás és a nyugati határon folytatódó, kifelé tartó szivárgás miatt csökkent a számuk.

A legfrissebb adatok szerint 1300 migráns van táborokban az ország területén. A Bevándorlási és Állampolgársági Hivataltól kapott adatokra hivatkozva a Magyar Nemzet azt írta, hogy alig 600-an vannak nyitott, 700-an pedig őrzött befogadóállomásokon. 

Többször is tiltakoztak a migránsok a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ Szegedi úti telepén. Jobb körülményeket és gyorsabb ügyintézést követeltekForrás: MTI/Ujvári Sándor

A legnagyobb befogadóállomáson, Bicskén 362-en, Vámosszabadiban 160-an, Kiskunhalason pedig 52-en vannak, míg a tavasszal megnyitott körmendi táborban, ahol akár 300 embert is el tudnak helyezni, összesen 25-en tartózkodnak. 

A szerb oldalon eközben jelentős a torlódás, mert csak azok kerülhetnek magyar területre, akik a tranzitzónát választják, emiatt Kelebiánál és Horgosnál több száz fős csoportok várnak az átjutásra. Az őrzött befogadóállomásokon majdnem telt ház van a Magyar Nemzet szerint: Kiskunhalason a lehetséges 500 helyett 427-en vannak, Békéscsabán a 185 helyből 165 megtelt, Nyírbátorban pedig a 105 helyre 102 menekült jut.