Hosszabb szerelvényeket indítanak a hétvégén a gödöllői HÉV-vonalon.

A mogyoródi Hungaroring versenypályán pénteken, szombaton és vasárnap rendezik meg a Forma-1-es Magyar Nagydíjat. Emiatt a gödöllői HÉV pénteken a délutáni csúcsidőszakban, valamint szombaton és vasárnap reggel 7 és este 8 óra között a kényelmesebb utazást lehetővé téve három- helyett hatkocsis szerelvényekkel közlekedik.

A Hungaroring, amely Mogyoród mellett található, Budapestről közösségi közlekedéssel a Gödöllő felé tartó H8-as HÉV-vel közelíthető meg, az Örs vezér teréről. A HÉV-ek közül a Hungaroring kizárólag a Gödöllőig közlekedő H8-assal érhető el, a Cinkotára vagy Csömörre tartó H9-essel nem – áll a BKK közleményében. 

A Forma-1-es futam helyszíne a H8-as HÉV Szilasliget megállóhelyétől gyalog, Mogyoród állomásról pedig közvetlen buszjárattal is megközelíthető. A versenypálya 3-as, 4-es, 5-ös és 6-os kapuján át elérhető szektorokhoz Szilasliget, míg az 1-es, a 2-es, a 7-es, illetve a 8-as kapun át elérhetőkhöz Mogyoród állomáson célszerű a HÉV-ről leszállni. A távolság gyalog az állomásoktól körülbelül 2,5 kilométer, ami 35-40 perc alatt megtehető.