Halász Péter, a Fidesz-frakció szóvivője szerint Juhász Péter csak a saját ügyeiről akarja elterelni a figyelmet a fideszes vagyonnyilatkozatok elleni nyilatkozattal.

Újabb vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Juhász Péter, az Együtt alelnöke ellen a Fidesz - jelentette be Halász János, a párt országgyűlési frakciójának szóvivője pénteken. A szóvivő az Együtt alelnökének a miniszterelnök vagyonnyilatkozatát kifogásoló budapesti sajtótájékoztatójára reagálva felháborítónak nevezte, hogy az a Juhász Péter vádaskodik, aki maga is kétszer módosította a saját vagyonnyilatkozatát, és tele van kérdéses ügyekkel, nem tud elszámolni sem a Milla pénzeivel, sem saját vagyoni helyzetével.

Juhász Péter 2014-benFotó: Szabó Gábor - Origo

Halász János szerint Juhász Péter csak el akarja terelni a figyelmet a törvényesen bevallott jövedelmét jelentősen meghaladó életviteléről.

A drogügyeiből és a fantomcégeiből ki se látszó Juhász Péter egy rózsadombi luxuslakást bérel havi négyszázezer forintért, miközben a kamerák előtt eljátszotta, hogy a telefonszámlára sincs pénze, és a magyar emberektől kért pénzt saját kiadásainak fedezésére – állítja Halász, hozzátéve, hogy a Fidesz ezért kezdeményezett korábban ellene vagyonnyilatkozati eljárást.

Halász János azt mondta: Juhász Péter körül egy újabb ügyben is gyanús finanszírozás sejthető. Halász szerint "Juhász egy alapítványon, az Igazmondó Alapítványon keresztül kap pénzt, ez az összeg azonban nincs feltüntetve a vagyonnyilatkozatában, sőt maga az alapítvány sem hozta nyilvánosságra beszámolóját". Ezért újabb vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményeznek Juhász Péter ellen.

A Fidesz frakciószóvivője szerint a magyar vagyonnyilatkozati rendszer Európában az egyik legszigorúbb, legkövetkezetesebb, legátláthatóbb. Minden országgyűlési képviselő és a kormány tagjai minden évben kötelesek nyilvános vagyonnyilatkozatot tenni - mondta Halász János, megjegyezve, hogy "Orbán Viktor vagyonnyilatkozata megfelel a valóságnak és a törvényeknek, teljes és hiteles". A képviselő szerint „aki mást állít, hazudik".