Újabb vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez a Fidesz Juhász Péter ellen

Juhász Péter V. kerületi polgármester-jelölt ad interjút
Juhász Péter V. kerületi polgármester-jelölt ad interjút 2014. szeptember 23-án
Vágólapra másolva!
Halász Péter, a Fidesz-frakció szóvivője szerint Juhász Péter csak a saját ügyeiről akarja elterelni a figyelmet a fideszes vagyonnyilatkozatok elleni nyilatkozattal.
Vágólapra másolva!

Újabb vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Juhász Péter, az Együtt alelnöke ellen a Fidesz - jelentette be Halász János, a párt országgyűlési frakciójának szóvivője pénteken. A szóvivő az Együtt alelnökének a miniszterelnök vagyonnyilatkozatát kifogásoló budapesti sajtótájékoztatójára reagálva felháborítónak nevezte, hogy

Juhász Péter 2014-ben Fotó: Szabó Gábor - Origo

Halász János szerint Juhász Péter csak el akarja terelni a figyelmet a törvényesen bevallott jövedelmét jelentősen meghaladó életviteléről.

– állítja Halász, hozzátéve, hogy a Fidesz ezért kezdeményezett korábban ellene vagyonnyilatkozati eljárást.

Halász János azt mondta: Juhász Péter körül

egy újabb ügyben is gyanús finanszírozás sejthető.

Halász szerint "Juhász egy alapítványon, az Igazmondó Alapítványon keresztül kap pénzt, ez az összeg azonban nincs feltüntetve a vagyonnyilatkozatában, sőt maga az alapítvány sem hozta nyilvánosságra beszámolóját". Ezért újabb vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményeznek Juhász Péter ellen.

A Fidesz frakciószóvivője szerint

a magyar vagyonnyilatkozati rendszer Európában az egyik legszigorúbb,

legkövetkezetesebb, legátláthatóbb. Minden országgyűlési képviselő és a kormány tagjai minden évben kötelesek nyilvános vagyonnyilatkozatot tenni - mondta Halász János, megjegyezve, hogy "Orbán Viktor vagyonnyilatkozata megfelel a valóságnak és a törvényeknek, teljes és hiteles". A képviselő szerint „aki mást állít, hazudik".