Szombat reggeltől vasárnap reggelig lezárják a Lánchíd utcát és a Várkert rakpartot, valamint szombaton késő este a Palota utat a Dísz tér és a Váralja utca között futóverseny miatt. A közösségi közlekedési járatok útvonala is módosul.

Szombatról vasárnapra virradó éjjel futóversenyt rendeznek a Várkert Bazár környékén és a budai alsó rakparton, ezért szombat reggeltől vasárnap reggelig lezárják a Lánchíd utcát és a Várkert rakpartot, valamint szombaton késő este, 21.45 és 22.45 között a Palota utat a Dísz tér és a Váralja utca között. 

A hétvégén éjszaka futnak majdForrás: MTI/Beliczay László

A forgalomkorlátozások miatt a 19-es villamos szombaton egész nap módosított útvonalon, a Szent Lukács gyógyfürdő megállóhely után a Széll Kálmán téren és a Krisztina körúton át, a Széll Kálmán térig a 17-es, majd az 56A villamos útvonalán éri el a Rudas gyógyfürdő végállomást. 

A 16-os busz szombaton késő este rövidített, a 16A járattal egyező útvonalon, a Széll Kálmán tér és a Dísz tér között jár. Ezért ebben az időszakban a budai Vár közösségi közlekedéssel csak a Széll Kálmán tér felől, vagy 22 óráig a Clark Ádám térről a siklóval érhető el.