Nyilatkozott a Münchenben megölt magyar fiú édesapja a Tényeknek

2016.07.24. 18:34

Megszólalt a TV2 Tények című hírműsorában annak a 15 éves fiúnak az édesapja és nagymamája, akit a pénteki müncheni lövöldözésben ölt meg Ali David Sonboly. A férfi azt mondta: nem kér kártérítést, mert az nem hozza vissza a fiát. Egyetlen dolgot szeretne: Magyarországon eltemetni a fiát.

„Megölték...megölték...nem jön vissza soha”– mondta a 15 éves fiú, Robertó nagymamája a Tényekben.

A fiú édesapja, Raffael István pedig könnyekkel küszködve azt mondta: nagyon sok mindent nem ért. Egyrészt nem tájékoztatták őket arról, hogy a fiukat megölték. Szombaton a család Münchenbe utazott, mert a fiú nem adott életjelet magáról. Ott közölték velük, hogy meghalt a 15 éves gyerek. Lelőtték. Másrészt nem engedték, hogy azonosítsák a gyereküket. Azt sem érti, hogy miért jelentek meg olyan információk, hogy a fiú kettős állampolgárságú, ugyanis ez nem igaz. Robertó magyar állampolgár volt, csak az édesanyjával élt Münchenben. Azután költöztek oda, miután elvált az édesanya és az édesapa. Amikor kiért a család, a fiuk már a ravatalozóban volt, felöltöztetve. Az édesapa azt mondta: olyan volt, mintha már temetni akarnák.
Amikor én kimentem hozzá látogatni, engem is mindig abba az étterembe vitt ebédelni a fiam. Én is jártam ott” – mondta az édesapa, aki azt is hozzátette, hogy úgy tudja: azért ment most oda a fia, mert a merénylő feltört egy Facebook-oldalt, és azt hirdette, hogy aznap ingyen adja a hamburgert. Így csábította oda a fiatalokat. Robertó is ment. Az édesapa úgy tudja, hogy a merénylő odament a fiához, és közelről lőtte fejbe – ahogy mondta, lényegében kivégezte.
A fiú édesanyjának még péntek este mondták meg, hogy meghalt Robertó. A rendőrök az otthonában keresték fel az anyát, aki azonnal rosszul lett, és most kórházban kezelik. Raffael István azt mondta a Tényeknek, hogy az édesanya összeroppant, nem hiszi el, hogy meghalt a fia, és várja vissza.
Raffael István nem kér kártérítést semmiért. Annyit kért a konzultól – akinek nagyon hálás –, hogy magyar földön temethesse el a fiát.