Elszállították a bombát az Infoparkból

Egy tűzszerész az Infoparkban építkezés közben talált GP-1000 típusú 500 kilogrammos rombolóbombával
Vágólapra másolva!
Elszállították a hétfőn késő este talált világháborús bombát a budapesti XI. kerületi Infoparkból - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje.
Vágólapra másolva!

Bátyi Edina elmondta: a környék teljes lezárása hétfőn 23 órától kedden nulla óra harminc percig tartott. A lezárás feloldását követően 105 ember térhetett vissza a kiürített épületekbe. A kiürítés egyébként lakóházakat nem érintett. Az elrendelt forgalomkorlátozásokat feloldották, így újra járható a Rákóczi híd, a Déli-összekötó vasúti híd és a budai alsó rakpart érintett része is.

Egy tűzszerész az Infoparkban építkezés közben talált GP-1000 típusú 500 kilogrammos rombolóbombával Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Az 500 kilogrammos bomba gyújtószerkezetét a tűzszerészek eltávolították, a bombát rendőri felvezetéssel a központi gyűjtőhelyre szállítják.

Az Infoparkban a Magyar tudósok körúton építési munkák közben került elő egy GP-1000 típusú 500 kilogrammos rombolóbomba hétfőn este. Júniusban kétszer is le kellett zárni az Infopark környékét, mert világháborús robbanótestet - mindkét alkalommal többszáz kilogrammos bombát - találtak.