Kiadják a németek Bróker Józsit

2016.07.26. 13:33

Európai elfogatóparancs alapján május végén fogtak el a férfit Németországban. Eddig 62 rendbeli csalással gyanúsítják, szolnoki, szegedi, martfűi, budapesti, gödöllői sértetteket hallgattak ki.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség a pestisracok.hu információját megerősítve közölte, az ügyészség indítványozza a gyanúsított előzetes letartóztatását.

A szolnoki brókert egyelőre 62 rendbeli csalással gyanúsítható, de ez nem zárja ki, hogy a nyomozás során további sértetteket is találjanak. Eddig szolnoki, szegedi, martfűi, budapesti, gödöllői sértetteket hallgattak ki.

A gyanú szerint a férfi kedvező befektetési lehetőségekre hivatkozva magas kamat, illetve hozam ígéretével kötött kölcsönadási megállapodásokat a sértettekkel, de vállalt kötelezettségeit nem állt szándékában teljesíteni.

A pestisracok.hu portál információi szerint F. József Szeverin az elmúlt néhány évben feltételezhetően százmilliókkal károsított meg legalább nyolcvan embert, van olyan károsult is, aki ötvenmillió forintot adott át Bróker Józsinak, akit valószínűleg már a héten Magyarországra hoznak.