Így alakul a főváros közlekedése

2016.07.28. 08:41

A vihar betett a fővárosi tömegközlekedésnek, a 2-es metró például nem is járt egy szakaszon. De nem ez az egyedüli vonal, ami megsínyli felhőszakadást. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint autók süllyedtek el az esővízben Budapesten.

A BKK  tájékoztatása szerint:

  • A 28-as és a 28A villamos ismét a teljes vonalon közlekedik.
  • Baleset történt a Rottenbiller utcában az Andrássy út felé a Baross téri felüljárónál.

  •  

    A 44-es, a 46-os és a 244-es autóbuszok terelt útvonalon közlekednek, több megállót nem érintenek időjárási ok miatt.

  • A Libegő szintén az időjárás miatt nem üzemel.

Emellett:

  • Akadozik a haladás a Hegyalja út–Erzsébet híd útvonalon, a Nagyszőlős utca–Bocskai út útvonalon, a Rákóczi úton az Astoria felé, a Bajcsy-Zsilinszky úton és az Andrássy úton befelé az Erzsébet tér előtt, a Lánchídon mindkét irányban, a Budai alsó rakparton a Margit hídtól délre.

Vihar Budapest felettForrás: koponyeg.hu

Autók süllyedtek el az esővízben

Három, az úton felhalmozódott esővízben elsüllyedt autót szabadítottak ki a tűzoltók csütörtök reggel a főváros X. kerületében, a Maglódi úton - tájékoztatott a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Kisdi Máté közölte: az úttesten mintegy 100 méter hosszan 40 centiméteres magasságúra emelkedett a vízszint a csütörtök reggeli viharban. A bennragadt autókat a tűzoltóknak kellett kihúzniuk.

Sashalmon, a főváros XVI. kerületében egy családi ház pincéjéből egyméteres magasságúra duzzadt vizet szivattyúztak ki a tűzoltók, a VIII. kerületben pedig az autókat és a járókelőket veszélyeztető leszakadt faágakat kellett eltávolítaniuk - mondta a szóvivő.