Különböző intenzitással ugyan, de továbbra is folyik a gondolkodás a főváros kerületi beosztásának módosításáról – mondta Tarlós István főpolgármester a Népszabadságnak.

A napilap azután kereste meg a főpolgármestert, hogy a tusványosi szabadegyetemen fővárosi fideszes polgármesterek Budapest közigazgatási szerkezetének átalakításáról beszéltek.

A Népszabadság pénteki számában Tarlós István azt mondta: az átalakítási koncepciók részletei nincsenek kidolgozva, és ha nem lesz meg a módosításhoz szükséges politikai erő, az sem kizárt, hogy minden marad a régiben. Az alternatívákról elmondta, tudomása van arról, hogy létezik egy térkép, amellyel azt mutatták be, miként lehet a kerületek számát 23-ról nyolcra vagy akár hatra csökkenteni.

Tarlós István főpolgármesterForrás: MTI/Máthé Zoltán

A főpolgármester véleménye szerint Budapest súlyának, közigazgatási szerepének eldöntése a fő kérdés, és mintha még ez sem dőlt volna el véglegesen.

Tarlós István a napilapnak azt mondta, tény, hogy a változtatási szándék mögött a pragmatikus városvezetési szempontokon kívül közrejátszhatnak pártpolitikai, hatalomgyakorlási szempontok is.