Kocsmai vita után átvágta ellensége nyakát az iklai férfi, az áldozat már csak kiáltani tudott.

Emberölés miatt emeltek vádat egy iklai férfi ellen, aki tavaly augusztusban elvágta egy haragosa nyakát. A vádlott az apjával együtt járta a vendéglátóhelyeket, és betértek a későbbi bűncselekmény helyszínére is – ahol összefutottak régi vitapartnerükkel is.

Felszínre tört sérelmek

A felek nézeteltérése már korábban lezárult, de az ittas ismerős újra szóba hozta az ügyet, a vita pedig annyira elfajult, hogy a vádlott apja a presszó előtt, ököllel próbálta megtorolni a fiát is ért sérelmeket.

Az áldozat nem akart harcolni

Az apa bokszállásba helyezkedett, a sértettnek viszont nem volt kedve verekedni – eközben a felszolgáló próbálta csitítani őket. 

Ekkor hozott végzetes döntést a vádlott: haragosuk mögé lépett, és egy korábban kipattintott zsebkéssel elvágta a férfi torkát.

Az áldozat még segítségért kiáltott, majd elterült, és életét vesztette. A késelő elmenekült a helyszínről, másnap azonban feladta magát a rendőrségen. A férfi jelenleg előzetes letartóztatását tölti, a Pest Megyei Főügyészség börtönbüntetéssel sújtaná a gyilkosság vádlottját.