Öt emberre támadt rá a késes kamaszlány

2016.08.01. 09:59

Egy óra alatt öt embert próbált kirabolni Józsefvárosban a késsel hadonászó lány, az utcán kergette áldozatait.

Előbb kért, majd késsel fenyegetett az a 17 éves lány, akit öt rendbeli, felfegyverkezve elkövetett rablással vádol a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség. 

Nőket szemelt ki

Az ámokfutásnak is beillő rablási sorozat még február 23-án történt, a vádlott a józsefvárosi Mikszáth Kálmán téren lépett oda két fiatal nőhöz, akiktől cigarettát és pénzt kért. 

Mivel nem kapott, a feldühödött lány egy kést vett elő, és a pengét az egyik nő mellkasa felé tartva követelőzött. Az rémült áldozat cigarettát adott, a késes kamasz pedig kiszolgálta magát, a sértett pénztárcájából kivett még ezer forintot. 

Utolérte, és újra kirabolta

A megtámadott nők egy arra járó férfihoz csatlakozva próbáltak szabadulni a fenyegető helyzetből, de a vádlott utánuk rohant – ők pedig két irányba futottak. Az először kirabolt lánynak nem volt szerencséje, támadója a Lőrinc pap téren utolérte, és elvette tőle a táskáját is. 

A fegyveres rabló ezután egy órán belül még négy embert próbált kirabolni a VIII. kerületben, de célpontjai elmenekültek előle, vagy segítséget tudtak kérni más járókelőktől. A lány jelenleg előzetes letartóztatását tölti, a vádhatóság fiatalkorúak börtönébe küldené.