Közérdekű munkára ítélték a joghurtos támadót

2016.08.01. 17:38

Gyorsított eljárásban garázdaság miatt 240 óra közérdekű munkára ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a férfit, aki joghurttal öntötte le pénteken a Parlamentből távozó Rogán Antalt, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjét – közölte a fővárosi főügyész.

A bíróság a váddal egyezően garázdaság vétségében mondta ki bűnösnek a férfit és társát -– mondta az ügyről Ibolya Tibor főügyész.

A két férfi pénteken dél körül egy-egy kamerával, egy doboz joghurttal, valamint egy doboz kefirrel megjelent a budapesti Kossuth téren, ahol felfigyeltek a Parlamentből éppen távozó Rogán Antalra, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjére. A miniszter az őt szállító kisbuszhoz tartott, amikor egyikük megszólította, majd a nála lévő joghurttal és kefirrel leöntötte. A történteket a férfi a testére erősített kamerával, míg társa kissé távolabbról, kézi kamerával rögzítette.

Ibolya Tibor azt mondta: „a terheltek erőszakos, kihívóan közösségellenes magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen”. A két férfit az ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé, mivel annak törvényi feltételei adottak voltak, a bizonyítékok rendelkezésre álltak, és a két férfi is beismerte a bűncselekmény elkövetését.

A bíróság a minisztert joghurttal leöntő elkövetőt 240 óra közérdekű munkára, míg társát bűnsegédként 150 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős, a kerületi ügyészség mindkét férfi büntetésének súlyosbításért fellebbezett.