Családi hadsereget számoltak fel Putnokon

Putnok
Felszámolták a családi hadsereget, 14 embert gyanúsítanak többek között csalással, zsarolással és szexuális kényszerítéssel
Vágólapra másolva!
Védelmi pénz, uzsorakamat, csicskáztatás – a putnoki család otthonosan mozgott a sötét oldalon, hadseregként terrorizálták áldozataikat.
Vágólapra másolva!

Éveken át gátlástalanul nyerészkedett és tett tönkre életeket a 14 tagú putnoki bűnbanda: magukat rettenthetetlen hadseregként jellemezték, megtörték és hallgatásra kényszerítették áldozataikat.

Az ózdi és putnoki rendőrök tavaly februárban számolták fel a társaságot, a bűnügyekről azonban csak most, augusztus 3-án számolt be a hatóság.

Családban maradt

A családi alapon szerveződő bűnbanda a gyanú szerint szervezetten és előre kitervelten csapott le áldozataira. Főként Putnokon és Sátán kerestek kiszolgáltatott embereket, akiktől aztán védelmi pénzt szedtek, kölcsönök felvételére vagy hitelalapú vásárlásra kényszerítették őket – a törlesztés persze már a sértettekre maradt.

Más esetben 50 vagy 100 százalékos uzsorakamatra adtak pénzt, de megtörtént az is, hogy

megvertek valakit, a garázdaságért kiszabott pénzbírságot pedig az áldozattal fizettették ki.

Egy magányos asszonyt addig győzködtek, amíg a gyanúsítottak egyikéhez költözött – a nő házát utána megszerezték, őt magát pedig fokozatosan rabszolgasorba taszították.

Felszámolták a családi hadsereget, 14 embert gyanúsítanak többek között csalással, zsarolással és szexuális kényszerítéssel Forrás: Police.hu

Mindenkit megfélemlítettek

A rendőrség szerint az áldozatok méltóságának sárba tiprása, a megfélemlítés szerves része volt a banda taktikájának, ezzel és hatalmuk hangoztatásával próbálták elérni, hogy senki se merjen ellenük fordulni.

A család tagjait összesen 58 rendben gyanúsítják ezekkel a bűncselekményekkel:

rablás, zsarolás, személyi szabadság megsértése, szexuális kényszerítés, csalás, okirattal való visszaélés.

Az Ózdi Rendőrkapitányság a napokban lezárta az ügyekben folytatott nyomozást, és vádemelési javaslatot tett az illetékes ügyészségnek.

A gyanúsítottak közül 11-en egyébként már előzetes letartóztatásban vannak, ketten nem hagyhatják el lakhelyüket, egy férfi pedig korábban más bűncselekmény elkövetése miatt kiszabott börtönbüntetését tölti, írja a Zsaru Magazin.