Emeletes ágyról esett le, meghalt a kétéves fiú

Megszólalt a csontsoványan meghalt gyöngyösi kislány édesapja gyerekágy tragédia baba halál news
Vágólapra másolva!
Családi tragédia történt a hétvégén egy Pest megyei településen: egy kétéves fiú leesett egy emeletes gyerekágyról, és belehalt sérüléseibe. A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény, mégis titkolják a nyomozás részleteit.
Vágólapra másolva!

Az elképzelhető legszörnyűbb rémálommá vált a családi összejövetel: kétéves kisfiú halt meg szombaton egy Pest megyei településen, miközben szülei éppen vendégeket fogadtak.

A fiú és hatéves testvére szüleik társaságában voltak, és csak egy pillanatra szaladtak be a szobájukba, hogy kihozzanak egy játékot. Eközben felmásztak emeletes ágyuk felső szintjére is. A kistestvér valószínűleg már lefelé lépkedett a lépcsőn, amikor

megcsúszott, és a padlóra zuhant.

Az eséstől olyan súlyosan sérült, hogy életét vesztette, már a gyorsan kiérkező mentők sem tudták visszahozni – írja a tragédiáról beszámoló Blikk. A lap megszólaltatta a család egyik ismerősét is, aki szerint a szülők rajongásig szerették gyerekeiket. Az anya sokkos állapotba került a történtek után.

Nincs bűnügy, nincs válasz

Az üggyel a monori rendőrkapitányság foglalkozik, közigazgatási eljárást indítottak, ami azt jelenti,

nem látnak bűncselekményre, veszélyeztetésre utaló nyomot.

Az eljárás típusa azonban gyakorlatilag titkosítja is az esetet: a Pest megyei Rendőr-főkapitányság az Origónak nem árulta el, hogy Monoron vagy a környező települések valamelyikén történt a tragédia, és milyen sérüléseket szenvedett az áldozat – arra hivatkoztak, hogy erről a jogszabályi tilalom miatt nem közölhetnek részleteket.

Biztonságosnak hitték

A szülőket jó eséllyel nem fogják felelősségre vonni a haláleset miatt, bár az orvosszakértői vizsgálatok során ilyenkor minden lehetőséget megvizsgálnak – mondta az Origónak nyilatkozó jogász.

Csak egy pillanatra tűnt el szem elől a két gyerek, tragédia lett belőle. A kép illusztráció Forrás: Dreamstime

Tiba Zsolt szerint a kiskorú veszélyeztetése csak akkor merülne fel, ha a szülők tudatában lettek volna, hogy a gyermek számára veszélyes környezetben marad magára – például egy zsúfolt uszodában vagy szerszámokkal teli műhelyben.

A felmentés sem ad vigaszt

A jól ismert otthoni környezet azonban nem ilyennek számít. Ráadásul, a kisfiú maximum másfél méteres magasságból zuhanhatott le a lépcsőről,

a véletlenek tragikusan balszerencsés összjátéka kell ahhoz,hogy egy ilyen esés halált okozzon.

Végződjön a rendőrségi vizsgálat bárhogy is, a jog válasza jelentéktelen lesz a gyermeküket gyászoló szülők fájdalmához képest – tette hozzá Tiba Zsolt..