Így vitték be a rendőrségre a pakisztáni embercsempészt

Őrizetben az embercsempész, A zalai rendőrök Rédicsen fogták el a 35 éves pakisztáni férfit, aki ellen embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt elfogatóparancs volt érvényben.
Őrizetben az embercsempész. A zalai rendőrök Rédicsen fogták el a 35 éves pakisztáni férfit, aki ellen embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt elfogatóparancs volt érvényben.
Vágólapra másolva!
A 35 éves pakisztáni férfi két albán férfit bízott meg azzal, hogy pénzért olyan külföldieket vigyen Olaszországba, akik schengeni tagállamokba utazáshoz és ott tartózkodáshoz szükséges okmányokkal nem rendelkeznek. Ehhez autót is adott nekik. Rédicsen sikerült elfogni.
Vágólapra másolva!
Őrizetben az embercsempész Forrás: police.hu

A pakisztáni férfit 2016. június 13-án hajnalban Murarátkán igazoltatták a rendőrök. Egy bolgár rendszámú autóban ült és mint utólag kiderült, két olyan autó előtt haladt, akik llegális bevándorlókat szállítottak. Amint megállították, a többi embercsempészethez használt autó is melléjük ért. Az egyik sofőr, amikor meglátta a rendőröket, el akart menekülni. A járőrök a kisbusz után hajtottak és sikerült utolérniük. Kilenc afgánt és az albán sofőrt is elfogták - írta a police.hu.

A másik autót a szlovén rendőrök tartóztatták fel Dolga Vason a magyar rendőrség együttműködésével. Ebben négy, okmányokkal nem rendelkező afgát találtak. A nyomozás során egyértelművé vált, hogy a gyanúsított biztosította az utat a két migránsokat szállító autó előtt.

A 35 éves pakisztáni férfit, aki ellen embercsempészés miatt elfogatóparancsot adtak ki, végül 2016. augusztus 2-án 10 órakor Rédicsen fogták el a zalai rendőrök. Azonnal kihallgatták gyanúsítottként, majd őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.