Az állatkerti simogatás érdekli a Jobbik elnökét

Vona Gábor parlament
Budapest, 2015. június 30. Vona Gábor, a Jobbik frakcióvezetője, pártelnök a Jobbik aláírásgyűjtési akciójáról beszél napirend előtt felszólalásában az Országgyűlés plenáris ülésén 2015. június 30-án. Mellette Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese, mögötte Novák Előd jobbikos képviselő. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Az állatkerti simogatás szabályainak felülvizsgálatáról érdeklődik az agrárminiszternél Vona Gábor. Az egyelőre nem derült ki, hogy a Jobbik elnökét miért érdekli a téma, mindenesetre a miniszternek augusztus 18-ig kell válaszolnia.
Vágólapra másolva!

Tervezik-e az állatkerti állatsimogatás szabályainak felülvizsgálatát? – ezzel a címmel nyújtott be írásbeli kérdést Vona Gábor. Az olykor kölyökkutyákat simogató Jobbik-elnök elsőre furcsának tűnő kérdését az Index szúrta ki a parlament honlapján.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke Forrás: MTI/Kovács Attila

Egyelőre nem tudni, hogy Vonának mi a problémája az állatsimogatás jelenlegi szabályaival, a Jobbik sajtóosztálya mindenesetre későbbre ígért tájékoztatást a portál megkeresésére a témával kapcsolatban.

A földművelésügyi miniszternek egyébként augusztus 18-ig kell válaszolnia Vonának.

A Ripost.hu szerint „Vona Gábor politikailag rendkívül fajsúlyos

A Ripost „Vona Gábor elvesztette a józan eszét” című cikkében idézi is a hatályos szabályozást, miszerint „a különösen veszélyes és közepesen veszélyes állatfajokkal a látogatók nem kerülhetnek fizikai kapcsolatba”. A rendelkezés a kölyökállatokra – így a farkasra, a prérifarkasra, a kölyökoroszlánra, kölyöktigrisre, kölyökmedvére és a kölyökmajmokra – is vonatkozik.