Az MSZP feljelentést tesz

2016.08.04. 18:36

Az MSZP feljelentést tesz Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselő ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetkezetben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérlete, valamint hivatali vesztegetés és hivatali visszaélés büntette miatt. Mengyi Roland az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy reagált, az ügyben gyanúsítottként vallomást tevők visszaéltek a nevével.

A szocialisták lépését Bárány Balázs elnökségi tag jelentette be. A 168 ora ugyanis azt írta, Mengyi Roland 2015-ben kenőpénzért cserébe biztosított volna előnyt szociális szövetkezeteknek egy uniós pályázatnál. ‎Azt mondta, Mengyi Rolandnak azonnal le kell mondania minden pozíciójáról.

Bárány Balázs azt is mondta:

az MSZP az ügyben az Európai Unió csalás elleni hivatalához is fordul.

Visszaéltek a nevével 

Mengyi Roland az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy reagált, az ügyben semmilyen módon nem vett részt, a gyanúsítottként vallomást tevők visszaéltek a nevével és a pozíciójával. Úgy fogalmazott, lelkiismeretem tiszta, készséggel állok minden vizsgálat elé.

Azt is mondta, amennyiben "a nyomozás érdeke úgy kívánja, és az ügyészség ezt kezdeményezi", kéri mentelmi joga felfüggesztését. Jelezte, mivel "folyamatban lévő ügyről van szó", többet nem kíván mondani.