Vágólapra másolva!
Forró péntekünk lesz, délutántól zivatarokkal, éjszakára olimpiai megnyitóval.
Vágólapra másolva!

Pénteken országszerte 30 fok felett alakul a csúcsérték, sőt az Alföldön 35 fok körüli forróság is lehet. Napközben a sok napsütés után délután gomolyfelhők jelennek meg az égen, és északnyugaton egyre többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. Néhol jégeső is előfordul.

A zivatarok kíséretében enyhül a hőség

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok megyére a hőség veszélye miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetés.

Míg Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére a heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt adtak ki ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést.

Figyelmezető előrejelzés - heves zivatar Forrás: OMSZ

Szombatra virradó éjszaka a Dunántúlon és a Duna–Tisza közén sokfelé várható zápor, zivatar. Napközben elsősorban az ország középső harmadán lehetnek zivatarok, de délutántól arrafelé is egyre kevesebb helyen valószínű csapadék.

Nyugaton délelőttől felszakadozik a felhőzet, a középső országrészben még gyakran lesz erősen felhős az ég, míg a Tiszántúlon többórás napsütés várható. Ezzel együtt viszont nagy területen megerősödhet, főként a Dunántúl északi részén időnként viharossá is fokozódhat a szél. A leghidegebb órákban 15–21 fok lehet. A nappali maximumok a Tiszántúlon még 30 fok körül, másutt már 23–28 fok között alakulnak.

Vasárnap is többfelé erős lesz a szél, de csapadék már nem valószínű, napos időre lehet számítani. A minimum-hőmérséklet 13–19 fok között, a maximum-hőmérséklet 25–29 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

Boldog névnapot, Krisztinák!

A Krisztina a Krisztián név női párja. Jelentése: krisztusi, Krisztushoz tartozó.

Jó hír az autósoknak

A héten másodszor is csökken az üzemanyagok ára. A 95-ös benzin 2, a gázolaj 4 forinttal lesz olcsóbb.

Hivatalosan is kezdődik az olimpia

A versenyek már szerdán elkezdődtek, de a hivatalos megnyitó magyar idő szerint szombatra virradóra lesz. Az első magyar versenyzők pedig már szombaton pályára lépnek.