Zöldbiztosként felügyeli a Liget-projektet Persányi Miklós

Persányi Miklós ővárosi Állat- és Növénykert főigazgató Persányi Miklós ővárosi Állat- és Növénykert főigazgató
Persányi Miklós
Vágólapra másolva!
Zöldügyi miniszteri biztossá nevezték ki Persányi Miklóst. A Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatójának feladata az lesz, hogy a városligeti múzeumépítési projekt kert- és tájépítészeti beruházásait koordinálja.
Vágólapra másolva!

Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója miniszteri biztosként felügyelheti a Liget-projekt kert- és tájépítészeti beruházásait - jelentette be az emberi erőforrások minisztere az állatkert megnyitásának 150. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

A Liget-projektnek kell egy biztos

Balog Zoltán elmondta, hogy a főpolgármesterrel egyetértésben a kormány úgy gondolta, a Liget-projektnek szüksége van egy olyan miniszteri biztosra, aki a kert- és tájépítészeti beruházásokat önállóan koordinálja.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szerint szükség volt egy biztosra Fotó: Szabó Gábor - Origo

A feladatra Persányi Miklóst, az állatkert jelenlegi főigazgatóját kérték fel. "Persányi Miklós szakmai munkája és előélete biztosítja, hogy ezt a munkát a legmagasabb színvonalon fogja elvégezni" - mondta a miniszter.

Persányi Miklóst, az Állatkert főigazgatóját nevezték ki zöldügyi biztosnak Fotó: Bielik István - Origo

Az a kertépítés, amelybe az Állatkert belevágott, méltó az intézmény 150 éves történetéhez - állapította meg a miniszter.

Balog Zoltán szerint a kert egyik legfontosabb feladata, hogy egyfajta "Noé bárkájaként" átmentse az utókornak a természet csodáit.

Ezért a Pannon Park és a 2018-2019-ben elkészülő Biodóm építése méltó lesz a 150 éves intézmény eddigi történetéhez - tette hozzá a miniszter. Tarlós István főpolgármester pedig arról beszélt, hogy a budapesti állatkert jelenleg Európa egyik legpatinásabb és legszebb állat- és növénykertje.