Újabb háromezer rendőrt küldenek a határra

Tuzson Bence Tuzson Bence - interjú a P+ TV-ben
Tuzson Bence - interjú a P+ TV-ben
Vágólapra másolva!
Miután tartósnak ítéli a kormány a migrációs nyomást a déli határon, háromezer rendőrrel megemelik a határvadász századok létszámát.
Vágólapra másolva!

Az illegális bevándorlás és a déli határra nehezedő migrációs nyomás tartós lesz, ezért

a kormány háromezer rendőrrel növeli a határvadász századok létszámát a határőrizet megerősítése érdekében

- jelentette be Tuzson Bence államtitkár a szerdai kormányülés közben. Az új egységeket most kezdik toborozni, majd kiképezni.

Tuzson Bence államtitkár a kormányülés közben ismertette a kabinet döntését Fotó: Polyak Attila - Origo

Az államtitkár kérdésre válaszolva kommentálta azt a hírt, miszerint német európai parlamenti képviselők az uniós támogatási pénzek megvonását sürgették azoktól a tagországoktól, amelyek szerintük nem tanúsítanak szolidaritást az EU bevándorlás-politikájában. Az államtitkár azt felelte:

Magyarország határozottan elutasít minden ilyen felvetést,

mert ezek a kérdések nem függnek össze.

Nem kegy, hogy egy ország milyen támogatásra jogosult, hanem azt meg kell kapnia, mert az unió tagja és tesz ennek érdekében - mondta, példaként hozva a piacok megnyitását. A kezdeményezést álságosnak, negatívnak és károsnak ítélte. Azt is mondta:

Az október 2-i kvótareferendum kampányköltségeit firtató kérdésre Tuzson Bence azt válaszolta, hogy erre egyelőre nem lehet pontos választ adni, a tájékoztató kampányra keretszerződés él. Úgy vélte, a cél az, hogy világossá tegyék mindenki számára, hogy ezen a népszavazáson nemet kell mondani Brüsszel javaslataira, és hogy Magyarország nem akarja a kényszerbetelepítést.