Részegen, dizájnerdrogtól kábultan vezetette fának autóját egy tatárszentgyörgyi férfi, két barátja is belehalt az ütközésbe. 

Ittas, bódult állapotban történő vezetés és kábítószer-birtoklás miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség a tatárszentgyörgyi férfi ellen, aki tavaly február 7-én halálos balesetet okozott az 5-ös főúton. 

Minden szabályon túl

A vádirat szerint a 31 éves férfi részegen, a pentedron nevű dizájnerdrogtól kábultan vezetett – ráadásul jogosítvány nélkül ült a volán mögé.

Két embert küldött a halálba

A bódult sofőr négy utast, közöttük egy nőt szállított, és a szabályos 90 kilométer/óra helyett 120 kilométeres sebességgel hajtott, amikor egy kanyarban elvesztette uralmát a jármű fölött: lesodródott a jobb oldali útpadkára, és egy fának csapódott. 

Az autóban utazó nő és egy férfi a helyszínen belehalt sérüléseibe, a két túlélő utas pedig maradandó egészségkárosodást szenvedett a balesetben.

A többszörösen büntetett előéletű vádlott jelenleg szabadlábon védekezik – az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kér esetében, és azt, hogy tiltsák el a járművezetéstől. A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság dönt majd.