Vágólapra másolva!
Fokozatosan melegszik az idő, vasárnap már akár 30 fok is lehet. A hidegfrontra érzékenyeknél ugyanakkor pénteken még előfordulhat fejfájás, migrén, szédülés. Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

És akkor kisüt a Nap!

Pénteken az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, de délután nyugat felől erős felhősödés kezdődik, és estétől a Nyugat-Dunántúlon kisebb eső is kialakulhat. Az északnyugati szél élénk lesz. Igen hűvös lesz a reggel, hiszen 7 és 13 fok közé süllyed a hőmérséklet. Délután sem lesz még nyári meleg: 20 és 25 fok közötti értékeket mérhetünk. Lassan megszűnik a hidegfronti hatás.

Szombat hajnalban és reggel nyugaton borongós idő lesz, elszórtan gyenge esőkkel. Napközben változóan felhős időre van kilátás, csapadékra kicsi az esély. Mérséklődik a szél, és erősödik a nappali felmelegedés: a csúcshőmérséklet már 26 fok körül alakul.

Vasárnap a napsütés mellett gomolyfelhők jelennek meg az égen, és elszórtan zápor, zivatar is előfordul. Tovább melegszik a levegő, egyre többfelé érjük el a 30 fokos maximumot.

Köpönyeg.hu Forrás: Origo

Orvosmeteorologiai tájékoztató

Hidegfronti hatás várható. Az erre érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén, illetve szédülés. Erősebbek lehetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Ingadozhat a vérnyomás, és hosszabbá válhat a reakció idő.

UV-B sugárzás

  • Maximum: 6.0 - Erős
  • Minimum: 1.1 - Gyenge
  • Átlag: 5.6 - Erős

Boldog névnapot

Augusztus 12. az év 225. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 141 nap van hátra.

Ma a Klárákat köszöntjük.

A Klára női név, a latin clarus melléknév nőnemű alakjából származik, jelentése: világos, fényes, ragyogó, híres.

A Sziget Fesztivál miatt

  • nappal sűrűbben jár és éjjelente is közlekedik a H5-ös HÉV,
  • a 6-os villamos éjszaka gyakrabban indul,
  • nagyobb kapacitású járművek közlekednek a 901-es és a 918-as éjszakai vonalakon,
  • rendkívüli hajójáratok indulnak az Óbudai-szigethez a Petőfi tértől, illetve a Jászai Mari tértől,
  • a CITYPASS-szal rendelkezők a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér és a Sziget között közvetlen transzferbuszokkal utazhatnak.

Ha érdekli, milyen volt a Sziget Fesztivál 0. napja, akkor pörgesse át az Origo percről percréjét.

Távkapcsoló

Péntek

Ha épp nem indulunk bulizni, és nem bánunk egy kis nyomasztó hangulatot sem, a Cinemax 2-n 20 órától vár minket A tinilány naplója, majd a magyar Utóélet, egy halott űsorapjától szabadulni képtelen fiúról. Aki inkább akcióra vágyna, az is tud válogatni a napi műsorkínálatból, a TV2 a Lara Croft: Tomb Raiderrel, a Viasat3 pedig az Ítéletnappal készül. Az OzoneNetworkön 22 órakor indul A Föld kialakulásának második évadja.

Angelina Jolie Forrás: Origo

Szombat

Az RTL Klubon és a TV2-n két vérbeli akciófilm csap össze, előbbi csatorna a klasszikus Drágán add az életedet küldi csatába, utóbbin a valamivel újabb Halálos iramban fog menni, miközben a Viasat3 is izgalmas filmmel, a Légcsavarral készül. A Film+ és a Mozi+ ezzel szemben családi szórakozást ígér az Alvin és a mókusok 3-mal, illetve a Tini nindzsa teknőcökkel, az OzoneNetwork pedig 20 órakor indítja az Otthonunk - Egy utazás története című francia dokusorozatot.

Vasárnap

Az OzoneNetworkön 22 órakor indul a Szétvágva című dokumentumfilm-sorozat, amelyben hétköznapi eszközöket vágnak szét, hogy megismerhessük a belsejüket. Az RTL Klub a Harry Potter és a Halál ereklyéi I. részével zárja a hetet, a Duna TV-n pedig a nagyszerű Truman Show kezdődik 21.05-kor. A Viasat6-on a megunhatatlan Jóbarátok és a Két pasi - meg egy kicsi várja a humorra vágyókat, a Film Mánián pedig Bud Spencer és Terence Hill egyik ritkábban látott munkáját, az Akik csizmában halnak meg című filmet kaphatjuk el.

Mozipremierek

  • Rossz anyák
  • Micsoda spanyol éjszaka
  • A zátony
  • Ben Hur nevében
  • Játszma
  • Szex, mámor, rock and roll