Álellenőrök zaklatták egy fővárosi, Váci utcai fodrászszalont, a két nő többszázezer forintot vagy nekik készített póthajat követelt a tulajdonostól.

Csalás miatt indított eljárást a BRFK V. kerületi kapitánysága két nő ellen, akik a gyanú szerint magukat ellenőröket kiadva zsarolták meg egy Váci utcai fodrászüzlet tulajdonosát.

Álhivatalnokok  támadása

A 68 éves budapesti asszony, és 53 éves pusztavámi barátnője augusztus 8-án, hamis igazolványokat lobogtatva lépett be a fodrászszalonba – azt állították, hogy egy kormányhivatal ellenőrei, és elkértek minden, üzemeléssel kapcsolatos dokumentumot a tulajdonostól.
A két nő megígérte, hogy két nappal később visszajönnek, távozásuk előtt még többmillió forintos büntetést is emlegettek, ha a bekért papírokkal probléma merülne fel.

Pénzt vagy póthajat!

A tulajnak azonban gyanús lett az eljárás. Értesítette a rendőrséget, és augusztus 10-én már fedett nyomozók várták az állítólagos ellenőröket. Azok vissza is tértek, és több százezer forintos bírságot akartak kiszabni, különféle hiányosságokat emlegetve – 

a büntetéstől viszont eltekintettek volna, ha a szalonban ingyen készítenek nekik póthajat.

Komolyan vették a szerepet

A rendőrök a helyszínen elfogták a két gyanúsítottat, a motozás során rendőrigazolvány-tokot és Police feliratú jelvényt, sőt egy

ellenőrzési naplót is találtak náluk.

Az asszonyok szabadlábon védekezhetnek, míg a nyomozás lezárul.